Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Pralesom NPR Skalka

PaliT

Áno, presne. Toto je presne príklad toho, ako si nepredstavujem zdôvodnenie toho, že nemôžeš opustiť značkovaný chodník. Viem si predstaviť, že sprievodca spomínaný v článku by zobral mapu a povedal omnoho exaktnejšie kam a kedy lepšie nechodiť, lebo to spôsobuje ........
S úsmevom sa poďakujem a budem rešpektovať.
Prípadne mi niekto lepšie zdôvodní, prečo je lepšie urobiť rozsiahlejšie územie kam okrem nejakého prírodovedca nesmie vojsť nikto. Ani poľovník, ani urbárnik, ani lesník, ani prezident s ochrankármi, nikto, okrem výskumníkov, ktorí by mohli byť zároveň strážcami.

Honza286

PaliT: Stačí trochu googlit a hned první odkaz po zadání dotazu NPR Skalka tě možná alespoň částečně uspokojí...http://www.napant.sk/mchu/nprskal.htm.

Phalike

Neviem nikde najst odkaz na trasu v mape ;) Ale inak pekna inspiracia z pozostalej divociny.

PaliT

Neobyčajne lákavá oblasť, len sa mi tisne na jazyk: môcť si tak sadnúť so znalcom miestnej prírody a vypočuť si - "Sem nechoď vtedy a vtedy, preto a preto, lebo z toho vzniká pre konkrétne prírodniny takáto potenciálna a skutočná škoda..."
To by som vedel s ľahkým srdcom akceptovať, ale tieto plošne chránené územia bez zreteľného a dostatočne konkrétneho zdôvodnenia mám rád, ako kamienok v topánke.
Ach jaj, pekný článok aj fotky. Najviac sa mi páčia tie vŕby!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum