Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Holíč – Kátovské rameno – Skalica

Diskusná téma K článku: Holíč – Kátovské rameno – Skalica

Posledné roky sa v lete zo mňa tak na dva – tri týždne stáva Záhorák. Čas trávim príjemným ničnerobením na chalupe v dedine Brodské. Sedávam pod košatým orechom, popíjam vínko... a občas vyrazím na nejakú nenáročnú túru do okolia. Tentokrát som sa rozhodol pre peší prechod z Holíča do Skalice. Zároveň som si naplánoval spojiť túru s návštevou niekoľkých zaujímavých miest, ktoré sa nachádzajú v okolí.

MarosKlempa

Tri malé aktualizácie k článku:

  1. zrútená časť opevnenia holičského zámku už je opravená.
  2. u rieky Moravy v časti U Jezu sa už dá prejsť na druhú stranu rieky a dať si pivo vo vodáckom klube. Na veľkom topole oproti klubu je klepadlo na ktorého znamenie príde z druhej strany loďka.
  3. v Skalici pod Kalváriou reštaurácia Ledovňa už dlhší čas nefunguje.
Balamar

... a aby som nezabudol. V zrebcine je umiestena aj vystava - pamiatky najdene pocas arch. vyskumu v okoli kostola sv. Margaretky :)
v zrebcine je sidlo ministerstva ZSSR.
„Ministerstvo KONIN, hovadin, volovin, prasačin a vtákovin“
ezahorie.sk/index.php?option=…

Balamar

POZOR!!
Nezabudnite si do zoznamu zapisat pamiatku:
CISARSKY a KRALOVSKY ZREBCIN v Kopcanoch - vraj sa da v zrebcine aj prenocovat (invormacia z cykloklubu Malacky).
Samotny zrebcin je krasne miesto
ckz.kopcany.sk/

Tono

Pali, Pafi, vdaka za zastavenie a vase postrehy, Martin, tu zelenu z Hodonina do Lanzhozu som uz isiel davnejsie, ale suhlas, v zime je to pekna prechádzaka, podobne ako TZT v CHKO Zahorie.

Knor

Ten kostolik aj mna sklamal. Ale celkovo, znacena trasa z Lanzhotu do Hodonina sa mi zda ovela atraktivnejsia. Samozrejme, treba sa sem vybrat v zime :-).

Pafi

Aj ja pridávam pochvalu,
terén poznám veľmi dobre - Margita neviem, kedy sa dočká sprístupnenia či opravy interiéru. Vnútri je čiastočne osekaná omietka, možno príprava na reštauráciu. Bola tam na to nejaká firma z NZ, mali tam už aj lešenie, no keďže bola tuším nejaká predvolebná akcia - neviem presne, muselo ísť dolu. Od tej doby nič.
JV bastión na zámku išiel do priekopy práve preto, že ju vybagrovali a naplnili vodou, išlo stamodtiaľ okolo 5000 náklaďákov.
Prechod cez jez by som tiež uvítal, ako aj mnohí ďalší, pivko v klube je excelentné!

PaliT

Parádne ako vždy. Trochu netradičná rovinatá turistika, ale okolie je prekrásne.
Mimochodom, v Skalici bol špitál pre starých a chudobných, ktorý založil ešte Ctibor z Ctiboríc a ešte pred pár rokmi fungoval v podstate v pôvodnom duchu...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum