Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Dohňany – Lysá pod Makytou cez rozhľadne

Diskusná téma K článku: Dohňany – Lysá pod Makytou cez rozhľadne

Keď sme sa pred rokmi pri návrate zo stretnutia Hikingu na Portáši zastavili pozrieť si rozhľadňu nad Dohňanmi, hneď vo mne skrsla myšlienka na vander okolitými neznačkovanými lesmi s prespaním na rozhľadni. Trvalo to pekných pár rokov, no ja som sa myšlienky nevzdal a tento rok som ju nadhodil Ivanovi a Ctiborovi. Myšlienka prejsť neznačene od rozhľadne nad Dohňanmi k rozhľadni na Čubovom kopci a prespať na jednej z nich ich oslovila, a tak som mohol začať plánovať. Vlakové spojenie napokon rozhodlo, že sme vyštartovali z Dohnian a skončili v Lysej pod Makytou.

KECOnaj

Supper, od roku 2013 vždy okolo 1.11. chodíme túto podobnú túru, ale keďže sme miestny to tam poznáme, tak to máme lepšie premyslené. Chodíme cez 3 rozhľadne (Dohňany, Královec, Čubuv kopec) na druhej vždy prespíme . Skoro stále sa ide po hrebeni a po tom istom iba kúsok naspäť na druhý deň. Veľmi pekná trasa, ak by chcel niekto viac info dajte vedieť. (Samozrejme je to aj mimo vyznačených chodníkov).

Miroslav Svitek

Boro, už sme absolvovali vander po šiestich rozhľadniach od Květnej po Krhov a koncom septembra máme v pláne Púchov- Valašské Klobouky - Pruské. Jedna rozhľadňa a dva hrady.

Boro

Tak to bol veru pekný vander. Ten kraj poznám, ale tú trasu nie. Paráda.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma