Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ako nás (ne)zdolal nízkotatranský hrebeň

PaliT

Mne sa najviac páči tá autentickosť výpovede. Tie pocity únavy, keď je človek na dne a predsa je rád, že je práve tam, na túre :)

Tajbik

wow,paráda! pekný článok a určite super pocit :-)

Mkosik

Pekne napisane. Tie pocity poznam, presli sme to cele minulu jesen. Je z toho aj relacia Genius loci - tury podla literatury. Repriza 1. casti bude teraz v sobotu 13.09.2014 o 15:00 na radiu Devin.

Svatopluk Štěpánek

Pre roky315: žial bohu, chodiť N. Tatry každý rok
je pre mňa sci-fi, ale súhlasím 100%. Jedno leto
som došel do Rožňavy a opadávali mne z tváre franforce spálenej kože aká bola páľava a
o tri roky som sa v júli
dral proti snehovej víchrici.

Roky315

Super napísané, gratulujem, ten pocit po prekonaní samého seba je neopísateľný. Od roku 2007 chodím NT každý rok a vždy je to niečo iné, vždy niečo nové. Veľmi sa mi páčili opísané pocity a zdôraznené míľniky NT (Kráľová hoľa, Andrejcová, polomy, kalamita, zostup do sedla Priehyba, Prašivá, strach z medveďov, povestné pravidlá na Ďurkovej, Chopok a jeho "úpadok", a pod.)

Svatopluk Štěpánek

Ahoj john.sp - mal som
38 rokov a prvý raz som šiel hrebeň N. Tatier.
Šiel som sám ako zvyčajne a koncom októbra za takmer ideálneho počasia a je pravda, že som bol v tej době dosť vyšportovaný.
Bolo to Blatnica - Zvolen ( spal som pod hvězdami )okolo 36 km,
Zvolen - s. Zámostnej hole ( bol tam zvyšok salaša ) okolo 27 km, s. zámostnej hole - Ramža okolo 36 km a z Ramže na Kr. holu okolo 30 km. A piaty deň som zdrhol do Šumiaca, nakolko sa počasie pokazilo.
Nebolo to až také strašné... .
A súhlasím, že kto neprešiel hrebeň N. Tatier, nie je 100% turista ( tak slovenský, jako aj český ).
( vzdialenosti sú z hiking )

John.sp

Pekný článok. Môj názor: 30km za deň na hrebeňovke NT je dosť veľa. Skúsil som raz, stačilo mi. Samozrejme záleží od kondičky a fyzickej zdatnosti. Telgárt - Donovaly som absoloval s kamošmi za 5 dní a bola to paráda, vychutnali sme si to na 100%.
Spali sme na Andrejcovej, Ramži, Štefáničke a na Ďurkovej. Myslím, že kto neprešiel hrebeň NT nie je čistokrvný turista :-)

Mufu

dakujem za prispevky ... to merhorn: vdaka za upozornenie, nemam to este v "oku", to adina: dakujem za hodnotenie aj zelanie, chodim viac nez dost, len sa mi o tom doteraz nechcelo pisat :-), to sani: vietor nefukal, vlajka bola postavena na cca 80tom km pochodu treti den :-) ...... tesim sa na stretnutie s vami vsetkymi pri dalsich prispevkoch

Ander

Jeeej, fajný clanok a super si to napisal. Palec hore. pekny den...

Šani

K fotke Human Flag: tuším bol slabý vietor, vlajka akosi neveje.

+Iko+

...super štreka :) ... veľmi pekné

Adina

Dobre som sa nasmiala na tých negatívnych pocitoch, keď je človek naštvaný sám zo seba a z celého okolia :-). Poznám to. No radosť z prekonania samého seba, z bytia v krásnej prírode, z dosiahnutia cieľa je tá najkrajšia, ktorú stonásobne precíti človek, keď sa vráti do civilizácie a ktorá mu dodáva energiu do života. Nech vám to aj ďalej šlape Michal. Moc pekný článok :-).

Merhorn

11.foto, v pozadi nie je skalka ale Velka hola.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma