Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Leto v Júlskych Alpách III.

Diskusná téma K článku: Leto v Júlskych Alpách III.

Po dlhšom čase sa opäť vraciam k písaniu. Už mi to aj chýbalo, len som sa nevedel nejako rozhýbať. Prešiel síce nejaký deň od dovolenky, no na túru, počas ktorej sme utekali pred búrkou, sa nedá zabudnúť. Nebudem ale predbiehať udalosti. Ako ďalšiu túru v poradí sme si vybrali prechod dvoch dolín cez sedlo Čez dol (1632 m).

Janííík

bol som tam v auguste,v sedle vrsic sme sa pytali chatara na podmienky v oknach a prisojniku,ziadne potrhane istenie nespominal,akurat snehove polia na razore.

Knor

Nie, slovinske casy ja nestiham :-). Ale vyrazam skoro, aj pred 6:00, a nevadi mi prist na chatu o 19:00.
Cez zadne okno som siel 2x, posledne vlani v lete a nebolo tam uvolnene nic. Tento rok som tesne pred oknom zahol na juh, takze neviem ci sa tam nieco nezmenilo. Ale pochybujem. Ak aj, tak myslim, ze Slovinci by tento frekventovany chodnik rychlo opravili.

Jantaara

Veď tak som to presne myslela, že na Pogačnikov doma a ďalší deň Škrlatica. Ale je to riadna štreka, preto sa pýtam. Aj keď ty zrejme stíhaš slovinské časy, keď tak sledujem tvoje denné dávky :-) ....Kvôli Razoru to vlastne chcem hlavne ísť. Prisojnik a predné okno som už bola. Niekde som čítala, že na zadnom okne je pouvoľňované istenie a že je to teda dosť nebezpečné. Tak ako to teda je?

Knor

Zdravim,
To nebol prechod zo Skrlatice na Prisojnik. Proste, prvy den som vyliezol na Pogacnikov dom a vecer som si vybehol na Pihavec (oplati sa). Dalsi den cez Dolkovu Spicu na Skrlaticu a spat okolo bivaku 4 na Pogacnikov dom. (Podobne som to chcel ist rok prv, ale netrafil som spod Skrlatice chodnik. A siel som na Skrlaticu z Pogacnikovho domu, lebo je to mensie prevysenie ako od Aljazevho domu.) No a treti den z Pogacnikovho domu na Razor, Planju, cez Zadnje okno na Prisojnik a potom sialenym sotva viditelnym chodnikom smerom na juh spat do Trenty. Fotky na nete nemam.
Casy. Ked vyrazite skoro rano zo sedla Vrsic, tak aj cez obe okna (predne aj zadne) budete vecer na Pogacnikovom dome. Ak stihnete, rozhodne nevynechajte Razor (Planju mozete odignorovat). No a druhy den na Skrlaticu chodte rozhodne zapadnou trasou a vybehnite si (tusim vobec, alebo len slabo znacene, ale chodnik vidno) na Dolkovu spicu. Zo Skrlatice bud dolu k Aljazevmu domu alebo popod Stenar a povedla Krizu spat na Pogacnikov dom (Mapu tu nemam, pisem podla toho ako si to pamatam, snad dobre).

Jantaara

Ten prechod od Škrlatice cez Razor na Prisojnik ma zaujíma. Obzerala som to, ale v opačnom smere. Za koľko si to zvládol? Máš niekde fotky, opis alebo čosik?

Knor

Do Julskych Alp chodim pravidelne, ale cez Cez Dol som este nesiel. Najblizsie k tomu sedlu som bol ked som slapal z Trenty na Pogacnikov dom (dalsi den na Skrlaticu a den nato cez Razor na Prisojnik). Cestou hore som sa viac krat minal so starsim anglickym parom a zakazdym sme prehodili slovo-dve. Nakoniec dorazili na Pogacnikov dom asi 2 minuty po mne s hlaskou "OK, you won". Z vystupu na Pogacnikov dom su este krajsie pohlady na Ozebnik ako z doliny.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma