Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Okruh cez Sextenské Dolomity

Diskusná téma K článku: Okruh cez Sextenské Dolomity

Keď som si pred tromi rokmi prezeral bráškove obrázky, moje oči ako magnet pritiahla trojica mohutných skalných veží kdesi v Taliansku. Volali sa Tre Cime di Lavaredo (Drei Zinnen) a túra k nim sa stala mojim vysnívaným cieľom. Sen som si splnil uplynulé leto. V Sextenských Dolomitoch som strávil tri dni a pohorie mi učarovalo.

Knor

Ano, nadherny. Skoda, ze je tak daleko, bol by som tam vycapeny kazdy tyzden.
Na Piazettu sa chystam. Brasko na nej uz bol a vraj ked clovek prejde nastup, mal by ju zvladnut celu. Lenze tak ako je mojim zvykom, ked tam uz budem, prejdem toho v Selle viac. (Radsej sa motam dlhsie po jednej oblasti, ako by som mal ist tu kusok, tam kusok.)

Knor

Nasiel som to. Aj nejaku Brigadu :-) a okolie Lago di Garda. Ako vravel klasik "Sella ... tam som taky nebyl." Ale mapu uz mam (aj info z voltek.cz) a rozhodne sa tam chystam.
Inak, ak sa vyberiete opat k Trom Cimom, prejdite sa tym kotlom medzi Rif di Lavaredo a Bullele Joch Hutte. Zhora vypada rozpravkovo.

Sona

My sme mali naplanovane a nastudovane ferraty okolo Selly, toto bola taka spontanna akcia cestou :)

Knor

Mali ste zaujimavy postup. Ja si obycajne najprv kupim mapu a potom planujem. Obycajne tak, aby som presiel co najviac "bodkovanych" tras, lebo to su tie zaujimavejsie. Pri tomto vylete mi neskoro doslo, ze som si nechal baterku v aute a tak z feraty na Paternkofel nebude nic, no kedze som si cestou k Trom Cimom vsimol juzne od Bullele Joch Hutte zaujimavu feratu, siel som na nu. Ono povodny plan bol este ambicioznejsi, chcel som od Rif Carducci ist cestu 107, ktora obchadza Zwolferkogel od juhu, no na chate mi povedali, ze cesta je uz par rokov uzavreta, bo sa tam cosi zosypalo.

Sona

Je tam krasne. my sme len raz vybehli pozriet sa na veze z doliny Val Campo di Dentro. Tu je o tom voiac: hiking.sk/…/k_tre_cime_di_lav…
Mame ale v dlhodobom plane prist raz aj s ubytovanim sa na chate a ist na Toblinger Knoten a tiez ferratu na Paternkofel.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma