Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ivanka pri Dunaji – Biely kríž – Rača

Diskusná téma K článku: Ivanka pri Dunaji – Biely kríž – Rača

Skončila sa letná turistická sezóna, pozeráme na dno svojej kešene a rozmýšľame nad nejakými úspornejšími (dočasne) túrami a výjazdmi. Ideálne obdobie na uskutočnenie túr v našej blízkosti, ktoré sa nám nezdajú veľmi atraktívne a možno aj nudné. Bývam v Ivanke pri Dunaji a už dávnejšie som rozmýšľal nad prejdením zelenej turistickej trasy od Mohyly gen. M. R. Štefánika do Malých Karpát na Biely kríž. V sobotu priali všetky okolnosti – mal som veľa času a málo peňazí.

Merhorn

Mna skor pri tej 4. fotke napadlo dat popis, ze "ludova tvorivost"

Miroslav Svitek

Áno smerovníky sú už osadené. Paľo, značkár tejto trasy bol s nami pri začiatku pochodu Od Mohyly k Mohyle, keď sme sa zastavili aj na veľmi milom výklade v Pamätnej izbe M.R.Štefánika v Ivanke. Len som akosik ešte nenašiel dosť času, aby som náš pochod hodil na papier. Snáď cez dovolenku.

Vladimir Popluhar

Dakujem velmi pekne za prečítanie článku :-) Dúfam, že si ma Palo značkár niekde nevystriehne, ked som ofrflal farbu značky :-) Inak som zabudol spomenúť - že je celkom neštastné viesť túto trasu od Mohyly M.R.Stefanika, skôr by som to dal asi od tej Pamätnej izby, je to skoro totožné s mojim popisom, chýba asi 200 metrov, lebo isť na Mohylu asfaltke len kvôli tomu aby som začal trasu a znovu sa vracať po tej istej trasy je dosť neštastné :-) Ale aj tak velmi pekne dakujem.

Zdenči

Konečne zas nejaký článok od teba Vlado. Chcel som ťa sprdnúť za toho vatovca, ale vidím, že to už urobila redakcia :-) vatovec nemá nohu

Vladimir Popluhar

vdaka zdenči - mne sa to tak javilo zvrchu ako vatovec, ja sa velmi v týchto hríboch nevyznám :-) - ale je jedlý - tak čo - aspon raz.

Miroslav Svitek

Od Pamätnej izby je spravený Náučný chodník k Mohyle. Voľakedy to bola červená značka od vlakovej stanice v Ivanke po Mohylu. Značkári stále snívajú o tom, že voľakedy, ešte za prvej republiky bola Štefánikova magistrála vedená od Mohyly v Ivanke a preto to vyznačili od Mohyly, aby sa šlo zase k Mohyle na Bradle. Naša povojnová generácia si červenú spája s Cestou Hrdinov SNP od Devína po Duklu a myslím si, že táto iniciatíva, na presmerovanie Štefánikovej magistrály, nemá jednoducho šancu. Ale nikdy nehovor nikdy.

Vladimir Popluhar

Ahoj Miro - viem o tej červenej zo stanice na Mohylu, ešte teraz je tušiť niektoré červene značky a aj vidieť. Ja som len myslel to, že je velmi nudne isť dva kilometre po ceste k Mohyle aby si začal trasu od Mohyly a potom sa tou istou dlhokánskou cestou vracať znovu naspäť. Z môjho pohladu a aj navštevnikov ktorý by išli od Ivanky je lepšie isť túrou cez jazero, Prudske a potom sa napojiť za Mohylou na zelenú. ale každému sa to inak páči. Tá trasa zas nie je až taká atraktívna, je to skôr o výdrži. :-)

Miroslav Svitek

My sme tiež tak riešili začiatok nášho putovania od Mohyly k Mohyle a od Pamätnej izby sme nešli po náučnom chodníku, ale popri Šúrskom kanály a potom po ceste cez Prudské, aby sme sa už po zelenej vrátili zase k Šúrskemu kanálu, ale teraz pokračovali smerom na Jur.Nedomyslené je taktiež ukončenie zelenej pri Mohyle a od nej čo? Vrátiť sa po svojich stopách do Ivanky? Vravel som Paľovi, že by mali vyznačiť trasu do Vrakune k MHD.

Vladimir Popluhar

Teraz som sa rozprával s predstavitelom Ivanky, už sa pripravujú plány na predlženie cyklistickeho chodníka z Vajnor. Možno by bolo dobre niekedy v budúcnosti - aj na budúci rok trebars sa s nim porozpravať, lebo pravdepodobne bude ten cyklisticky chodník pokračovať až k Mohyle. Tym padom by vlastne cela jedna strana Surského kanála bola vyasfaltovaná. Ale to by bolo dobre rozprávať aj s nejakými značkármi a s ním. Možno by nebolo zle keby s tým bol aj ten Tvoj známy oboznámený.

Blavak

Ja fakt nechápem, načo značkári vyznačujú úseky vedúce mnohokrát nezáživným krajom, naviac vo veľkej časti idúce po asfaltkách. Nepoviem cyklotrasa, ale na pešo? Jediný úsek, ktorý sa oplatí prejsť z celej opísanej trasy je z Bieleho kríža dole k hlavnej ceste. Odtiaľ je to už len šliapanie asfaltu, čiže o ničom cesta.

Vladimir Popluhar

Blavák - asfaltka je len po vchod do Šurského lesa, odtial je to už celkom v pohode. Nieže by to bolo niečo úžasné, ale bolo to už v lese a trasa od kostolíka v Juri na Biely Kríž a do Rače je už celkom OK. Pravdepodobne si to zhodnotil len podla mapy. zdravím.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma