Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nohavice Fjällräven Barents Pro

Diskusná téma K článku: Nohavice Fjällräven Barents Pro

Tohtoročný augustový trek v severnom Švédsku, o ktorom som písala v predošlých dvoch článkoch, som prešla takmer celý v nohaviciach Fjällräven Barents Pro. Na klímu letného Laponska sa hodili výborne, iba keď bolo najteplejšie, som ich vymieňala za tenké trojštvrťové. Keďže na treku vôbec nepršalo (s drobnou výnimkou v poslednú noc) správanie sa v daždi som neotestovala. Vo zvyšných podmienkach sa osvedčili ako univerzálne turistické nohavice.

Bacaardi

mam barents pro, a zatial som ich nesusil pri ohni, ale vzhladom na to, ze sa voskuju sposobom zehlicka / fen / varic, tak nepredpokladam scvrknutie.
samozrejme, plamene by som ndaval uplne blizko, nehorlavy material to nie je.

Mammut Base jump mam tiez, a kedze je to cisto umelinka softshellova, moc blizko k ohnu by som v nich nechodil.

Sona

Pri ohni som v nich sedela len raz (od treku vo Svedsku doteraz tury nedavam kvoli tehotensko-rodiacemu obdobiu :)), nijake zmeny som si nevsimla.

Merhorn

mam barents pro. pouzivam ich na ruju,vylety na salase. ked som ich cele zmacane od rosy na jesen susil nad pieckou na salasi,nescvrkli sa mi. snad ti moja skusenost pomoze...

Ujlacan

Chcem sa spytat ako su odolne voci ohnu alebo skor teplu.
Chcem si ich kupit no nechcem aby sa scvrkli ked budem niekde naopekacke sa ohrievat pri ohni :-)
Take nieco sa mi stalo s Mammut base jump a nebolo to prijemne.
Vedeli by ste povedat nejaku tu odolnost v tomto smere?
Vdaka

Merhorn

Este dodam, ze mam aj nohavice Alv. Ak ich porovnam, Barrents pro posobia kompaktnejsie, homogennejsie, pevnejsie. Ani Alvy neposobia nepevne, prave naopak, len aj zastupenim strecovych prvkov na cloveka posobia subtilnejsie.
Na VHT by som asi uprednostnil trosku Alv, do lesa jednoznacne Barrentsy.
Pozor je verzia Barrents a Barrents Pro. Pro verzia je strihovo anatomickejsia a podla mna na cloveku su PROcka ovela estetickejsie ako obycajne Barrentsy. Funkcnostou budu +- totozne.

Merhorn

Mozem potvrdit, ze su to fakt super nohavice. Mam kombinaciu, tusim olivova/cierna. Pouzivam ich hlavne do lesa, na ruji som ich mal ale aj na klasicku turistiku. Ich velka vyhoda je, ze nesustia a preto su velmi vhodne na polovacky a ine aktivity tohto druhu v lese. Su velmi pohodlne, ked cloveku sadnu tak velmi esteticke a na cloveku fakt dobre vyzeraju, pevne, pomerne priedysne. Premokat premokaju, hodnotim defaultne navoskovanie z obchodu.Ale tieto nohavice sa nehraju na nepremokave. Co je pozitivne je, ze aj velmi rychlo schnu.
Vsimol som si ale odstavajuce nitky na kolenach v mieste ciernej latky a to tak na pravej ako aj na lavej strane.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma