Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Perúnska lúka

Diskusná téma K článku: Perúnska lúka

Na svojich nespočetných potulkách po Záhorí som v lete navštívil oblasť lužných lesov pri rieke Morave. Na túre z Holíča do Skalice som sa dostal k miestu volanému Perúnska lúka. Natrafil som na stavbu jednoduchého prístreška, ktorý umožňuje nielen oddych, ale v prípade núdze sa dá relatívne pohodlne stráviť aj noc.

Tomigula

Dobrý deň, v pristrešku, ktorý je tu spomínaný by som nedoporučoval nocovať. je pri ńom cesta a každý kto v noci pôjde preč od Moravy prejde okolo Vás. To radšej bežte na Perunsku lúku, ktorá je vlastne medzi starým korytom moravy a jeho novým korytom. Kde sú aj urobené rybárske miesta a napríklad na toto miesto zver nechodi lebo je dosť navštevované rybarmi. To platí všeobecne radšej by som nocoval u rieky na rybarskom mieste. Inak odporúčam navštíviť napr, staré koryta moravy aj na českej strane starú moravu, ktorá sa na koncí vlieva opäť do regulovaného koryta a tečie cez Hodonín. Spomínaný "viadukt" začína meandrovať za križovatkou z hlavnou cestou do Hodonína, ktorá ho premosťuje. Ak by ste chceli vedieť podrobnosti prejdite na web inaturalist na oblasť Skalica, kde pridávam observations z danej oblasti. Pekný deň.

Balamar

Dakujem za informacie.
A tu kaplnku Sv. Vit Kobele (mozno kostol, mozno bozia muka), tam to nepoznas?
Nevies co to tam je?
Dakujem

Boro

Ešte chcem dodať dve veci : 1. ten akvadukt je aj na mape Hikingu označený.

  1. Prístrešok uvedený v článku sa nenachádza na Perúnskej lúke, ale dole pod hrádzou a odbočka na Perúnsku lúku začína na druhej strane hrádze. Samotná perúnska lúka je ešte cca 300 -400 m po tejto ceste.Na mape Hikingu je trasa k nej vyznačená ako polná (lesná )cesta a Perúnska lúka je na brehu rieky Morava, tam kde je značené prístavisko.
Boro

Samozrejme, že ten akvadukt tam je. A písal som o ňom v nejakom cykločlánku. Ale orientácia k nemu je ľahká. treba ísť po hlavnej ceste z Holíča smerom do Skalice. Ihneď za začkou "koniec obce" križuje most riečku Chvojnica. treba po jej brehu obočiť po prúde ( t.j. doľava) a asi po 300 m. Tam práve odľahčovací kanál Výtržina, prekračuje mostom ( akvaduktom) túto riečku.

Balamar

uz ked je tu takyto zahorak - objavovatel novych miest, rad by som sa spytal na dve miesta (ci su niekomu zname).
V mape na hikingu je vyznacena technicka pamiatka \"akvadukt\" pri Klatovskom Jazere na potoku Vytrzina.
Na nete som ziadne informacie nenasiel, na mape VKU Harmanec tento akvadukt tiez nieje zaznaceny.
Vie niekto co to je? Existuje pri holici nejaky akvadukt?
GPS súradnica
N48.83033° E17.16119°
N48°49.82\' E17°9.671\'
Otazka dva:
ma mape VKU Harmanes som nasiel kaplnku so zaujimavym nazvom \"Svaty Vit Kobele\". Na nete som nenasiel ziadne info. Na mape hikingu ma miesto oznacenie \"Vit\".
Nachadza sa medzi obcou Radosovce/Vieska a arch. naleziskom Zamcisko.
GPS súradnica
N48.75236° E17.26719°
N48°45.141\' E17°16.032\'

Ak by sa nasiel niekto z okolia a pozna menovane miesta, informacie potesia.
Dakujem za clanok \"Perunska Luka\" aj za dalsie informacie.
M

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Pavel Forgáč k článku: Medvedica Išiel som okolo 9.3.2024. Do búdy zrejme trochu zateká. Strecha by už potrebovala väčšiu opravu. Inak ok. Dnu čisto. Pri útulni pribudol nový veľký prístrešok s …

+ 33 ďalších príspevkov