Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Triglav zo západu cez Triglavskú štrbinu

Diskusná téma K článku: Triglav zo západu cez Triglavskú štrbinu

Výstup na vrch Triglav (2864 m), ktorý je najvyšším vrcholom Slovinska a zároveň Júlskych Álp, bol popísaný na Hikingu dvakrát, a to ako výstup severnou trasou, ako aj ako výstup južnou trasou. Viacero kolegov sme sa začiatkom septembra rozhodli pre výstup zo západnej strany, z obce Trenta dolinou Zadnjica, smerom na chatu Dolič (Tržaška koča) a následne cez Triglavskú štrbinu na vrchol.

Peter61

Martin : fakt tam ten ladovec je! to je tak, ak spekulujem podla toho, co som videl akurat tak na premietacom platne a pod.

Hm, alebo tam bol. My mame vacsi.
..."he Triglav Glacier, has unfortunately shrunk in size so that it hardly deserves its name. "
tnp.si/get_to_know/C181/

Knor

Podobnu trasu som planoval pred rokmi, akurat som zacinal z Aljazevho domu (je to vyssie a chcel som vidiet severnu stenu Triglavu). Lenze kvoli mrholeniu som nevidel nic a hore bola okrem dazda zima a vetrisko. Premokol a premrzol som na kost, tak som to pod Trzaskou kocou otocil a behom sa vracal, aby som to stihol este za vidna. Na kopec som vyliezol o rok neskor atraktivnejsou trasou.
Poznamky. Myslim, ze to lezenie je tam lahsie ako 3. Pre Peta, severne od Triglavu je Triglavski lednik, predpokladam ze ide o ladovec. No tohoto roku tam bolo snehu vela vsade po cele leto. Bol som koncom jula na kopcoch vedla (Begunski vrh, Cmir, Rjavina).

Peter61

Pekna turka aj s menoslovom ucastnikov zájezdu - to nebyva zvykom :-)
drobna otazocka :
spominas tam padnutý serak, nejde o firnove pole ? Serak je ladova veza alebo blok ladu na ladovci a tam nic nevidim. A myslim, ze ladovec pod Triglavom ani nie je.
Co sa tyka odsedavaku, na sedacku sa pripevnuje obvykle liscim uzlom, nie karabinou. Ak ide o improvizaciu na temu istenie na ferate, mali by byt dva odsedavaky.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma