Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Fjällraven Classic 2014 II.

Diskusná téma K článku: Fjällraven Classic 2014 II.

V minulom dieli sme absolvovali prvé dva dni z päťdňového pochodu Fjällraven Classic. V tomto nás čakajú ďalšie tri, resp. dva a pol dňa šliapania. Prejdeme cez jediné sedlo na trase, potom budeme mať dlho výhľady na sústavu jazier a posledný deň budeme kráčať cez Národný park Abisko.

Knor

Bol som v Skandinavii davnejsie, no nas tam neotravovali midges, ale iba komare. Tie boli naviac ovela mensie ako nase a ich stipance ovela menej svrbeli.
Inak, ta zaplava stipajuceho hmyzu pomaha, ked sa clovek chce v nejakom-tom jazere okupat. V jazerach je pomerne studena voda, no len co sa vyzleciete, zautocia na vas obrovske roje havede a jedina sanca je okamzite sa ponorit co najviac do vody :-). (Druha pomocka bola ked kamarat vytiahol fotak - nemal som plavky, vlastne som vtedy nemal na sebe nic.)

Boro

Tak som si spomenul na to, ako nám vždy po štyroch -piatich dňoch na horách , všetko dolu v dolinách smrdelo. Hoci sme si to predtým ani nevšimli, po príchode z hôr sme tak cca 3-4 hodiny "trpeli " smradľavými autami, krčmami, vlakom a pod. hoci, musím priznať, ani my sami sme príliš nevoňali.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov