Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kyjov – Minčol – Sokolia skala – Kyjov

Diskusná téma K článku: Kyjov – Minčol – Sokolia skala – Kyjov

Vždy, keď zaznelo Čergov, tak som si ho spájal s akousi oázou pokoja, kľudu a neporušenosti. Jednoducho jedna z posledných pevností slovenskej prírody. Aspoň tak som o ňom doposiaľ počul a čítal. Stále to ale bolo iba v rovine akejsi predstavy, pretože naživo som to ešte nemal možnosť okúsiť. Čo ale človeka dlho láka, to skôr či neskôr vyskúša. Tak aj mňa zlákali napokon čergovské horské chodníčky s vidinou dňa stráveného v pokojných horách bez davov ľudí.

Dzakomoo

Ahojte, este teraz spominam ako tam bolo dobre :)
Soňa: teraz ked su inverzie treba si ich uzit, ved Cergov si na vas pocka
Adina & Zdenci: aj na vas si Cergov pocka :) ved ako aj Heandel napisal - oplati sa tam ist
Knor mne sa obelisk zdal byť celkom v pohode, myslim, ze aj nase deti ho este budu "obdivovat"
Mierumilovny clovek: poznas ma jak vlastne boty hehe
Adush: ved aj mne tam hore vela nechybalo a pekne by ma zlialo. Ale zato ste prednedavnom chytili krasne pocko na Haligovskych skalách!

Adushka

Pekný článok, super fotky. My sme sa ocitli prvýkrát na Čergove týždeň dozadu. Šli sme podobnou trasou - štart v Kamenici, popod Sokoliu skalu, potom sme to strihli na modrú, ňou na Minčol, Lazy, útulňu z nej skratkou na žltú a cez Kamenický hrad do Kamenice. Žiaľ, počasie nám vôbec neprialo, hoci SHMÚ hlásilo azúro, takmer celú trasu sme šli v daždi, hmle a zime. Výhľady žiadne, ja som hneď aj ochorela :( Jediné, čo sme boli radi, že nás zachránila útulňa. Kľúč majú miestni turisti a keďže sme mali hromadnú akciu, tak bolo dohodnuté, že sa útuľňa pri nepriaznivom počasí otvorí. Snáď sa nám niekedy podarí navštíviť Čergov aj v lepšom počasí.

Nirudvega

Lukáš, či veríš či nie, podľa úvodnej fotky som vedel, že to je článok od Teba.
Určite skvelý ako vždy...

Knor

Hej, tiez mam na Cergov nejake spomienky. Prvy vylet od Livova, kde som na modrej omylom zahol na sever a bludil hrebienkom a tesne spredo mna vyskakovali srnky. Dalsi den na Mincol a popod Kamenec dalej (siel som vtedy z Bardejova cez Stebnicku maguru, Smilniasky vrch, Busov, Gaboltov, Livov, Lipany Bachuren, Smrekovicu na Branisko). A o par rokov opat z Bardejova cez Hervatov, Cergov, Lysu Straz, Kapusiansky hrad a Sarissky hrad do Presova. Teraz tak velke streky ako bola ta prva uz nedam :-).

Inak, iba sa mi to zda ze je ten obelisk na Mincole akosi viac osarpany? Bol som tam sice davno, no takymto tempom tam asi dlho nevydrzi.

Haendel

Jóó Čergov. Můj první sólo čundr vedl právě tam. A právě proto bude mít vždycky zvláštní místo v mém srdci. Pamatuji si, že nikde nikdo nebyl, slunce hřálo, že se dalo i opalovat a jeleni řvali, jak mělo by to být naposled.Je to taková krásná roztomilá zahrádka ten můj Čergov. Nezapomenutelné chvíle.

Adina

Čergov veľké lákadlo a plány. Verím že sa naplnia :-).

Zdenči

Dobrý článok a ešte krajšie fotky z mne dosiaľ neznámeho kraja...ale hádam sa raz podarí pozrieť si aj tieto končiny.

Peter61

hehehe, bradielka boli dopoludnia v mlieku, na obed mlieko odtieklo do Polska.

Sona

Cez vikend sme zvazovali vylet do tychto koncin aj na zaklade Tvojich fotiek v galerii, hrad alebo skanzen v St.Lubovni s prckom a potom ist popozerat tie bradielka, ale napokon sme ostali na vrchnej strane inverzie vo VT. Vyzera to tam ale skvele a snad sa coskoro podari!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov