Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Prechádzka na Schneeberg

Diskusná téma K článku: Prechádzka na Schneeberg

Ako vyzerá zrušená zaistená cesta? Obyčajne tak, že po jej trase človek bez horolezeckej výbavy neprejde. Na Schneebergu je jeden takýto chodník, po ktorého trase sa prejsť dá. Volá sa Krumholzsteig. Rozhodol som sa, že si ho pozriem.

Knor

Tak som presiel Großes Übeltal. V dolnej casti je super, len som tam vdaka nie najstastnejsiemu popisu trochu bludil. Vdaka tomu som sa liepal kde-tu prerusenou lavkou (II az III) a vyliezol som na paradny ostroh. V strednej casti je dobre exponovany traverz z Kleines do Großes Übeltal. Ale v hornej casti je na moj vkus privela sotoliny. Je to pekne, ale dost namahave. Znacenie nie je takmer ziadne. Jedna slabo viditelna zlta sipka a zo 2 puntiky.

Nirudvega

Ďakujem.
Si mi pripomenul moju prvú vážnu turistiku. V 2009 zač. septembra cez tiesňavu Weichtalklamm mi výstup na Klosterwappen dal veru zabrať. Výhľady sú zhora fakt parádne, no ten vetrisko ma vtedy skoro zobral so sebou, keď som chcel prejsť po hrebeni na nižší Keiserstein :-)

Vladimir Popluhar

Je to pekný článok Martin, konečne som sa aj na fotky dostal - fajn :-) Už sa tam raz musim vybrať.

Knor

Ahoj Tomi,

Vdaka za tip, raz sa na tie chodniky vyberiem. Momentalne ma vsak zaujimaju najma zaistene chodniky (resp. feraty) a Krumholzsteig je na zozname klettersteig.de. Z toho co pises som siel akurat Grosses Wolfstal uplynulu zimu v januari.

Inak, minuly tyzden som sa znova liepal na Schneeberg a presiel som si Novembergrat. Celkom pekny hreben.

Jozefxyz

TOMI, dakujem za info.
Na Schneebergu som bol zo 2-3 razy, raz aj v zime, vzdy ale len na jeden den....to je malo, ked clovek absolvuje cestu autom tam-aj naspatiatky.... Nevie dakto co tam na tych chatach stoji teraz ubytko? Je tam aj zlava na preukaz KST?

Jozefxyz

Ahoj "tomi" , zaujalo ma tvoje info o zych zrusenych cestach.....vedel by sem dat "odklik"? ...popripade aj viac? Vopred dakujem.

Tomi

Takýchto zrušených ciest je viac. Mne sa páčil chodník cez Krummbachgraben, nahor sa dá ísť aj cez Wasserofen, oba začínajú v Kaiserbrunn. Zaujímavý je aj poľovnícky chodník ponad Fischkaltergraben. Popis všetkých sa dá nájsť na internete. Na Rax je pekný Großes Wolfstal a úplna paráda je výstup cez Großes Übeltal, tu však už treba určité skúsenosti.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov