Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Čihadla a Frýdlantské cimbuří

Diskusná téma K článku: Čihadla a Frýdlantské cimbuří

Pred nami boli štyri dni veľkonočného voľna a v hlave som sa snažil nájsť lokalitu, kam by sme mohli s Jankou na pár dní vybehnúť. Rozmýšľal som o mieste, kde som ešte nebol, a keďže sme mali plno voľna, nemuselo by to byť hneď za humnom. A keď mi Janka povedala, že by sme mohli dve-tri noci stráviť trebárs v Čechách, spomenul som si na článok od Mira Sviteka, kde popisoval zaujimavé prírodné lokality v Jizerských horách.

Daulagiri

Krásota, páči sa mi hlavne to rašelinisko a tie skaly, pripomínajú mi troooošku Kláštorské skaly vo Vtáčniku.

Vladimir Popluhar

Velmi pekne dakujem - robil som to tým istým programom čo predchádzajúce články. Ale nič sa nedeje - dúfam, že v budúcnosti nebude už takýto problém. Ahojte

MisoB

Píšeš: "... pozeral som v počítači odkial som nahrával - je to otočené správne..." Musel si to pozerať nejakým softvérom (Zoner, PhotoViewer, IrfanView...), a ten môže byť taký inteligentný, že automaticky otočí obrázok.
Inak, fotky už sú OK aj na serveri :)

Vladimir Popluhar

Myslíš Google-Chrome? Ja som v tychto zaležitostiach taký jeleň - v tom sa nevyznám :-)

MisoB

Ešte mi napadá, či to softvér v ktorom to prezeráš, automaticky neotáča podľ informácie z EXIF, kde zistí, že to bolo fotené na výšku.

Vladimir Popluhar

Dakujem Mišo - za opravu, aj keď mi to je stále záhadou, pozeral som v počítači odkial som nahrával - je to otočené správne. Aj tak ďakujem. :-)

MisoB

Ak si ich otáčal až v priebehu pridávania článku, tak sa pootáčajú len náhľady a stredné verzie (tie čo vidno nad textom, keď klikáš po náhľadoch). Veľké originály (tie čo sa zobrazia v extra okne) ostávajú tak ako ich máš doma na počítači. Otočím ich správne, ale až popoludní z domu... z firmy sa nedostanem na náš server :(

Vladimir Popluhar

to je zvláštne - ja som ich mal spravne otočene - v malých náhladoch sú otočené dobré a vo velkých zle. Nerozumiem tomu.

PaliT

Fajný tip, toto je taký miniatúrny český Dartmoor...
Výborné fotky (len ich asi treba správne otočiť).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov