Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Brankovský salaš

Diskusná téma K článku: Brankovský salaš

Funkčný salaš na brankovskej rázsoche, ktorú vysiela Salatín v severozápadnej časti Nízkych Tatier. Malý zrub vysoko v horách s krásnym výhľadom na masív Salatínskej skupiny. Koliba je voľne prístupná turistom mimo pastierskej sezóny.

Boro

Tomáš, to návoslovie " horčicová polička" sa mi naozaj páči.Ešte možno by sa to dalo vylepšiť na "rebríkovo-horčicová". Ahoj

Tono

Podakujem Tomasovi za vsetkych tulakov, ktorych urcite potesi moznost noclahu v tejto casti NT. Zaroven musim skonstatovat, ze hiking.sk$ret je stranka, kde aj clanok o salasi moze vyvolat spomienky na cast NT, ktoru som navstivil uz dobre davno. Zaroven som v clanku nasiel aj inspiraciu na opakovanu navstevu tejto casti NT. Apropo, tusim na horcicovej policke chyba znama Dijonska horcica :o)

Funttomas

Ahoj Tono,
rado sa stalo. Badám, že polička zaujala nielen mňa ;-). Treba podotknúť, že vystavené horčice sú výlučne z miestnej liptovskomikulášskej produkcie, preto tam chýbajú svetové značky… :-D Salaš som navštívil počas túry Podsuchá – Brankovský vodopád – Veľký Brankov – sedlo Jama – Kozol – Brankov – sedlo Teplice – Ostrô – Kutiny - sedlo Brdisko - vyhliadka Borovnisko - sedlo Brdisko - Biely Potok, čo je pekná trasa po prevažne úzkom skalnatom zalesnenom hrebeni s mnohými výhľadmi hlavne na Nízke Tatry a Veľkú Fatru.

Tono

Ta tura aku si isiel je velmi pekna. Da sa ist spod V. Brankova na juh a prejst mimo znaciek (zial) na Cervenu Maguru a dole od L. Luznej. Orientacne zdatnejsi turisti sa daju z C. Magury na vychod a dokazu prejst az na cervenu, veducu Ludrovej na Salatin. Opakujem, len skoda ze trasa nie je vyznackovana. Je to velmi pekna tura.

Daulagiri

Tiež patrim k tým ktorých možnosť prespania v tejto lokalite potešila. Už nejaký čas rozmýšľam nad rovnakou túrou ako si išiel ty Funttomas a aj nad návštevou Salatínu. Takže každé nové info z tejto lokality je mne(a určite nielen mne) na osoh. Dík za tip.

Mlieko

Ked som tam bol naposledy, co je asi dva roky chatka bola zamknuta... Je to celkom prijemna sprava, ze sa tam da prespat. Myslim si, ze tato cast NT patri medz jednu z najkludnejsich, co sa tyka vyskytu turistov.Ako hovori Tono daju sa tam robit nadherne tury, len skoda, ze nie po znacenych trasach, ale kto to pozna sa tam nestrati:)

Funttomas

mlieko:
zrejme myslíš rozprávkovo vyzerajúcu drevenicu s nízkym oplotením priamo v sedle Jama, ktorá patrí ochranárom (SZOPK). Tak tá bola zatvorená aj v apríli 2007. Keďže sa tam nedá skryť ani pred dažďom, nespomenul som ju v článku.

Mlieko

Jasne ja som sa pomylil. Prosim Tomas Ty vies komu ta chata SZOPK patri?

Jano

Slovenský zväz ochrany prírody a krajiny.

Funttomas

Mazo:
pastierska sezóna je jednoducho povedané, keď má stádo čo žrať. Ale nie som bača ani pastier. Ak nás nejaký číta, možno nám to spresní. Napr. v apríli na salaši ešte nikto nebol.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov