Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Brankovský salaš

JaroB

Pomýlil som sa, však sme tam boli toho roku, teda 5.3.2013 :-)

JaroB

Nazreli sme do zrubu 5.3.2012
stav sa nezlepšil, s pieckou už radšej netreba rátať, je tam, ale v úbohom stave. Prenocovať sa tam stále v pohode dá.

Pafi

Návšteva 5.12.2010:
Stav kolibky je čoraz horší, o vyvalenej piecke už bolo písané, o bordeli vo vnútri tiež. Navyše sa, a čo je zlé, pridáva aj poškodená strecha (dúfam, že od vetra)- uvoľnené oplechovanie, čiže na povale bolo trocha snehu.
Ale stále sa dá v poho prenocovať.
Samozrejme, aj tak má toto krásne miestečko svoje čaro :0)

Daulagiri

Tak spal som tu teraz z 20. na 21. 3. a piecka je stále rozbitá na zemi, polička tiež neexistuje a na podlahe dosť bordel, ale hore na prični v pohode. Strecha je však veľmi dobrá, v noci spŕchlo a dnu sa nedostala ani kvapka.
Kraj je to úžasný, ľudoprázdny, určite som tu nebol poslednýkrát.

FunTTomas
  1. januára 2010 sme boli na Veľkom Brankove a skontroloval som stav koliby. Nefunkčná piecka je vyvalená na podlahe. Objekt je odomknutý. Podkrovie je zaizolované celkom slušne a prespať sa dá na podstlaných starých dekových spacákoch.
Bob

no musim konstatovat ze salas mal asi "nezhodu" s partiou "turistou".Dnes (22.6.2008) som sa stade vratil,kolibu sme nasli dokoran otvorenu,vo vnutry bordel,piecka je nefunkcna(prederavena).inac sa prespat da. voda v napajadlach je ako na sahare, ale v sedle vedla salasa tecie dost vydatny pramen.napriek vsetkemu sa mi tam pacilo a odporucam pre vsetkych nenarocnych.

Svatopluk stepanek

tono a funttomas, pekny
clanok a dovod na smutok. siel som na jesen 2006 v obratenom smere a bola taka hmla ze som takmer nic nevidel - nastestie na velkom brankove sa hmla potrhala a vyhlady boli
prekrasne. skoda tej nevyznacenej trasy do l.
luznej

Funttomas

františek:
ďakujeme za doplňujúce informácie o objekte. Na prvý pohľad sa zrub v ničom neodlišoval od bežných salašov. Aj ohradené pramene vedľa zrubu s napájadlami pre stádo nasvedčovali o užívaní koliby ako salaša.

František

Upresnenie k Brankovskému salašu.
Salaš je prerobený senník,aké sa používali nielen v Ludrovskej doline na uskladnenie sena.Nikdy tam salaš nebol!Senník má svojich majiteľov v obci Ludrová,ktorí ho udržiavali a zamykali,ale pre neustále vylamovanie možno aj zo strany tiežturistov to radšej vzdali,pretože škody po vylámamí boli väčšie,ako keď je otvorený pre dobrých ľudí.Slušní ľudia ho môžu na prenocovanie použiť kedyklľvek.
František

Funttomas

Mazo:
pastierska sezóna je jednoducho povedané, keď má stádo čo žrať. Ale nie som bača ani pastier. Ak nás nejaký číta, možno nám to spresní. Napr. v apríli na salaši ešte nikto nebol.

Jano

Slovenský zväz ochrany prírody a krajiny.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov