Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: East Coast Trail 1

Diskusná téma K článku: East Coast Trail 1

Pristávajúce lietadlo sa prediera cez nekonečnú hradbu sivých mrakov. Do okna udierajú dažďové kvapky. Oblačnosť je veľmi nízko, možno len 50 metrov nad zemou. Je hmlistý, daždivý večer. Konečne naša batožina, obidva ruksaky sú kompletne premočené. Taxikár sa s nami začne rozprávať zvláštnym miestnym dialektom angličtiny, nerozumieme mu skoro nič. Maťu bolí zub, a tak musíme nájsť zubnú pohotovosť. Začína sa ďalšia úžasná dovolenka.

M Suchy

To pocasie je asi najvacsi problem pri rozhodovani sa pre cestu na Newfoundland, lebo sa moze stat, ze clovek tam pojde a bude kvoli dazdu a vetru trcat tyzden na izbe. Cely tohtorocny jul tam vobec neprsalo a denne teploty sa blizili ku 35 C. V auguste zacalo prsat a prsalo dva tyzdne, az pokym sme neprisli my. Slnka sme si sice velmi neuzili, ale boli sme na piatich turach a zmokli sme len trochu na poslednej z nich.
Na Newfoundlande je zaujimava aj zima, lebo sa casto stava, ze snezi aj tri tyzdne v kuse, okrem toho je velmi bezny aj niekolkodnovy mrznuci dazd.
Je to vsak nadherny kut zeme, taka \\"drsna krasa\\" v pravom zmysle slova. Urcite sa tam este chceme vratit.

Knor

Sudiac podla obrazkov, pocasie je tam "pluhave" takmer stale. Tipujem, ze cosi ako pobrezie Anglicka. Okrem teploty do 15 C, co ste spominali, tam asi stale fuka cerstvy vietor a skoro sustavne mrholi. Napriek tomu to tam vypada zaujimavo.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov