Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kanada – NP Jasper – Maligne Lake

Diskusná téma K článku: Kanada – NP Jasper – Maligne Lake

NP Jasper je najväčší národný park v kanadských Skalnatých horách (Rocky Mountains). Nachádza sa v provincii Alberta. Jeho veľkosť je 10 878 km2 a nachádza sa tu najvyšší vrchol štátu Alberta – Mt. Columbia (3747 m). Za národný park bol vyhlásený v roku 1930 a v roku 1984 bol zaradený do svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Svojím návštevníkom ponúka krásne hory, priezračne čisté jazerá, vodopády, horúce pramene a veľkú ľadovcovú oblasť s názvom Columbia Icefield. Je domovom pre veľa divokých zvierat, ako medveď grizzly, medveď hnedý a medveď čierny, los, sob, kamzík či bobor. Preto sú všade v parku výstrahy, že treba očakávať hojný výskyt divej zveri a dávať si pozor.

MisoB

daulagiri vďaka - preklep opravený :)

Daulagiri

Totálna nádhera, kraj ako z rozprávky, len tíško závidím.
Ešte malý dotaz: v poslednom odstavci by malo byť: späť do mestečka.

A pri foto č. 9 som sa zastavil, lebo mi pripomínala obrázok z Puzzle, ktoré som rád skladal ako školák. Nedalo mi, pohrabal som sa v skrini a vytiahol to Puzzle a zistil som že skoro rovnaký pohľad mám na ňom. Je to tá istá chatička s menšími odmenami. To len tak na spestrenie. Pekné pripomenutie.

Teším sa na ďalšiu časť.

DanielaM

Krasna priroda, krasne zazitky, krasne fotecky, este utriem slinu, co mi tecie po brade a zazeniem zavistlive myslienky a mozem ist pracovat :-). Diky za sprostredkovanie

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum