Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Jedľ. Kostoľany – Veľ. Inovec – N. Baňa

Daulagiri

Fajná túlačka Rado, ja mám tieto končiny prakticky pod nosom, ale nikdy som tu nebol. Aspoň na ten Inovec musím už dakedy zbehnúť.
To ťa fakt legitimovali policisti, ja tiež kadejako vyzerám po niekoľkých dňoch v horách, ale takéto niečo sa mi ešte nestalo, sila. A tá kufrovačka na záver poteší, hlavne keď sa človek ponáhľa na spoj, poznám z vlastných skúseností.

Sona

Klasicky som myslela po cervenej, ako asi najcastejsie "chodeny" prechod tohto pohoria.

Vladimir50

Priatelia, na margo Vašej bohatej diskusie jedna informácia: Turistický klub Štart Bratislava vydal oblastný turistický odznak JEDĽOVOKOSTOĽANSKO. Podmienky plnenia odznaku a popis jednotlivých miest, ktoré treba navštíviť (to môžu byť pre Vás aj námety na návštevu tohto kraja), aby ste odznak získali nájdete v záznamníku, ktorý si možno vyžiadať na adrese:
Ján Pospíšil
Pri Bielom kríži 18
83102 Bratislava
pele2(at)chello.sk,

Viac info o OTO JEDĽOVOKOSTOĽANSKO, nájdete aj na: tkstart.udt.cz/oto-jedlovokos….

Svatopluk Štěpánek

Dobrý deň Soňa,
prečo "klasicky N. Baňa -
Z. Moravce" ? Ja som šiel
niekedy v novembri 1998 a
nebolo to až také hrozné.

PaliT

Pokušiteľ! Už tam budem musieť konečne niekedy zájsť...

Tono

Priesil, to je skoda, lebo odhodlanie maly vtedy velmi velke :(

Zdenči

Pekne si si doplnil naše putovanie o tretie pohorie. Kým sme sa my prehadzovali na druhý bok, už si sa túlal. Dúfam, že na jar zorganizujeme niečo podobné a v kompletnej zostave. Pobavila má tá časť o policajtoch...recidivista Rado :-)

Priesil

Ani obchod ani peznion Tonko, akurat male rubanisko nad Bukovinou ktoremu padlo za obet par znaciek. Naposledy sme tam boli dva tyzdne dozadu a funguje len ten jednotacky obchod.

Sona

Tiez sme to sli klasicky Nova bana - Zlate Moravce. Na jar, zakvitnute stromy, parada. Prijemne pohorie.

Tono

Naposledy som bol v Bukovine na jar roku 2008. Vtedy tam fungoval maly obchod a partia miestnych mala v plane prevádzkovat malu chatu-penzion. Malo sa tam dat ubytovat, najeset, posilnit... Nevies ci sa tento zamer podarilo zrealizovat???

Ak ma pamat neklame, chata-penzion mala stat dakde tu mapy.hiking.sk/?x=18.57114…

Pisal som tom aj v tomto clanku hiking.sk/…/velka_jarna_tulac…

FunTTomas

Tohoto roku Novobančania otvorili veľmi peknú okružnú žltú značku, ktorá je zároveň NCH Zvonička zvonicka.sk. Plus v roku 2015 plánujú v lokalite Háj mapy.hiking.sk/?x=18.65745… postaviť kamenno-drevenú rozhľadňu novabana.sk/…/454-rozhladna-v…. No i dnes je od bývalého lomu veľmi pekný výhľad na mesto smerom na Inovec. Odporúčam navštíviť. Čoskoro tiež pribudne nový rázcestník na žel. stanici Nová Baňa (v novembri chýbali smerovky úplne).

Wbk

Koncom septembra som išiel obdobnú trasu, akurát NB -> JK a nie cez Osnú, ale cez Veľkú Lehotu. Na Záhrbe som si nadrobil asi 30 minút, z troch možných ciest som sa odlepil na štvrtýkrát, po značke ani stopy (som slepý?). Až o nejaký dobrý kilometer som na ňu znova narazil, ale to bolo viacmenej úplne intuitívne až náhodne. Aby toho nebolo málo, potom sa mi po chvíli znovu záhadne stratila a objavila až kdesi v okolí "tej" spomínanej lúčky (zdá sa mi že až po tom, čo som ju celú minul a znova sa ponoril do lesa). No skrátka to značenie v okolí Novej Bane má zrejme svoje muchy...
Inak pekná túra, pre mňa je bohom takmer úplne zabudnutá Bukovina aj s jej lúkami obľúbeným miestom v tomto kraji.

Knor

Na zaver trojdnoveho vyletu s plnou polnou pekna streka. Prvy krat som bol na Velkom Inovci prave tou cervenou, zo Zlatych Moraviec do Novej Bane. O par rokov neskor som to zobral od juhu na sever, no na tej vezi som nebol. Myslel som, ze je to iba mala ruina. Vypada zaujimavo.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma