Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Každý v horách by chcel viesť chatu

Diskusná téma K článku: Každý v horách by chcel viesť chatu

O tri dni, v prvý novembrový víkend sa na Téryho chate po dvadsiatich rokoch uskutoční výmena chatárov. Doterajší nájomca Miroslav Jílek odchádza z osobných dôvodov a odovzdá spravovanie chaty nosičovi Petrovi Michalkovi, ktorý vzišiel z výberového konania a o chatu sa bude starať najbližších 6 rokov. Aké sú jeho pocity a čo plánuje na chate zmeniť, sa dočítate v nasledujúcom rozhovore.

Blue

Nove - pravouhla devitrieska buk odtien, skarede nepohodlne jak svina, ale asi kvoli tomu aby sa na nich dalo spat. PS kedy na tu prednu lodziu nahodia nejake zabradlie, ci cakaju kym sa im tam niekto prizabije - je to predsa len dva metre dolu - pad na skalu.

Peter61

Nove stoly v jedalni a stare stoly su na terase pod strieskou

Raymond

Vonkajsie ohnisko v piatom stupni ochrany? Ty si kto prosimta? Ten bol dobry.

Gajdis

Poznam ho len z predajne Hudy ale dobry chlap to ,vzdy pomohol ked bolo treba drzim palce...

Bluehen

V tej chate by mohli spravit hlavne novu noclaharen v tej vstupnej chodbe, a presunut vchod za roh, upravit stravu aby ludia museli menej pouzivat WC (napr. taku kapustnicu, nech sa ide na popradse pleso naucit ju ako varit). Bodlo by tam aj vonkajsie ohnisko (zarobil by na predaji dreva).

Peter61

Pitr, keď som prečítal profesionálny životopis, tiež mi to došlo.

Pitr

Neviem či mi pred pár rokmi práve on predával topánky v hudy v PP. Správny chalan a držím mu paľce. Prídeme ťa podporiť s partiou, priprav borovičku s horcom.

Peter61

Vidím, že Peter pozná najväčšiu hrozbu:
stav chaty, tú rotu kostlivcov, vypadávajúcich z každej skrine. Toto už za 4 roky dôverne spoznal Tomáš Petrík na Brnči. V našich podmienkach je žiaľ nereálny alpský prístup: postaviť novú chatu a zo starej urobiť winterraum.

Peter, prajem veľa zdaru :-) -) -)
Raymond

No, z toho rozhovoru mi prijde ze to je viac otazka entuziazmu ako premysleneho podnikatelskeho planu v jeho pripade, ale budiz asi to je dost pracovity clovek. Len dufam, ze si na to vsetko nepoziciaval...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma