Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Fotograficky k hradu Neuschwanstein

Diskusná téma K článku: Fotograficky k hradu Neuschwanstein

Neuschwanstein – magicky znejúci názov pre obdivovateľov a objaviteľov kúzelných hradov. Celosvetovo známe miesto s romantickou atmosférou v predhorí Álp. Keď som si príležitostne prezeral katalógy cestovných kancelárii, vždy som tam naďabil na vyobrazenia tohto hradu a po každý raz ma upútali a zaujali.

Vladimir Popluhar

Zdravím Mária - je tam krásne. Ak sú nejaké skúsenosti s vysokohorskou turistikou a pevný krok, tak je to tam fajn. Inak stúpanie strmé, ja som išiel lanovkou hlavne kvôli foteniu. Z lanovky sú krásne výhlady na hrad a odporúčam to. Hned som si zarezervoval miesto vzadu v kabínke. Odtial sa najlepšie fotí. Isť dolu sa oplatí, len niektoré miesta sú dosť strmé, je úzky chodník a nie každý to dá. Ale nie je to nič hrozné. Velmi odporúčam túto prechádzku. Zdravím.

Marie Poláchová

Moc pěkný příspěvek, pane Vladimíre. Chystám se to místo navštívit letos v červnu. Myslíte, že zvládnu tu trasu shora od lanovky dolů? Je mi 64 a nejsem žádný horolezec. Nebo je lepší nahoru vyjít a svézt se lanovkou dolů?
Díky za názor!

Vladimir50

Zaujímavá destinácia, dobre vybraná trasa, výborný text a pekné fotky.

Vladimir Popluhar

A dakujem za pozretie všetkým, ale hlavne Tomašovi, že sa povenoval trosku článku.

Vladimir Popluhar

Zdenči - môj sen je vybehnúť niekedy na Plitvické v zime, ked sú zamrznute, snad sa niekedy zadari. :-)

Zdenči

Tiež slintám, keď otvorím ponuku cestoviek s týmto hradom. Raz sa mi určite podarí dostať aj sem.
Ja som si v lete tiež podobne ako ty povedal, že nikdy viac na Plitvické jazerá v sezóne...a to fotenie tabletmi a podobnými čudami akosi neviem pochopiť.

Adina

krásne ste videli. Podľa fotiek v odkaze, stálo to aj za tie davy (most :-), aj za ten strach na lanovke. Klobáska vyzerá chutne. Smiala som sa pri čítaní, príma článok.
Podobné stavby som videla po ceste do Kaprunu. Niektoré lákali, no nestíhali sme. Snáď niekedy...

Vladimir Popluhar

Diky Adushka i Tom - Adush - ak by ste tam išli, požičiam Ti mapu aby ste si to mohli prejsť pohladom a vytipovať nejake trasy. Teda ak budeš chcieť.

Adushka

Pekne, Vlado :) Tam sa niekedy tiež raz vyberieme a práve táto tvoja trasa vypadá fajne. A inak olympijský park v Mníchove sme si aj my tento rok prešli, cestou na dovču do Švajčiarska tam bol geokešerský gigaevent :) Pekné to tam majú..

Knor

Ahoj, tiez by som do tych oblasti niekedy rad zavital. Zatial iba skladam "pucle" :-). Brasko tam bol vlani a co som pozeral fotky, Neuschwanstein je pekny skor zdialky (brasko ho fotil z nejakej rokliny, hoci z toho kopca to je tiez nadherne). Ak sa chce clovek pozriet dnu, tak sudiac podla obrazkov, radsej by som si vybral Hoherschwangau.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma