Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Poľské Tatry v zime

Diskusná téma Poľské Tatry v zime

Čaute, zaujíma ma ako je to s pohybom, konkrétne vysokohorským, na poľskej strane Tatier v zime. Slovenské Tatry sú v zime limitované, nehovoriac o výstupoch na štíty, ako je to v Poľsku? Povedzme také Rysy, majú turisti zelenú? Ďakujem za odpoveď.

Beta

Info od turistickej informácií TPN: platí zákaz vstupu, keď niekto poruší zákaz, musí rátať s pokutou vo výške do 500 zl. Zákaz neplatí pre obyvateľov tatranského okresu, teda Zakopaného a okolitých obci. Ide o to, aby ľudia z ďalších lokalit necestovali kvôli Tatrom. Zatiaľ jedná tatranská chata, na Hali Kondratovej, ohlásila, že bude zatvorená od nedeľi. Je možné, že zatvorené budú aj ďalšie.
Tak sa nemôže vstupovať na tatranské chodníky, výnimkou sú miestni - oni majú toto dovolené. Od seba doplním, že naša tatranská stráž je známa z toho, že je prísna a vie dať aj paradnu pokutu :-)

Sona

Dakujem Beta. Ci sa moze alebo nemoze vstupovat na turisticke chodniky.

Beta

24tp.pl/n/66339

Teraz je správna linka

Beta

24tp.pl/n/66339?fbclid=IwAR3SLNNziTDaXqHgxEqOfsSMvPPMX8XejGFvzXJRvi-mnnYsP7_YkM01Cjc

Takto vyzerá na fotkach. Myslím, že vstup je na vlastnú zodpovednosť.

Beta

Soňa, môžem zavolať na turistickú informáciu TPN. Čo presne chceš vedieť?

Sona

Dala som predbežne info do Noviniek, ale ak niekto viete, prosim upresnite, ci sa vobec nemoze vstupovat na turisticke chodniky. Vdaka. Z tohto mam dojem, ze ano: Tatrzański Park Narodowy podjął decyzję o czasowym zamknięciu wszystkich szlaków.

Jjano

Nepoznám poľské zákony a teda neviem, či je iba "zastavená" infraštruktpra alebo je zakázaný vstup. Ak je iba zastavená infraštruktora, tak nevidím nič zlé na túrach v území, ak sa pri nich vyhnem horským chatám a pod.
Ale ak je zakázaný vstup, tak to iste bude mať dôsledky na poistenie prípadnej záchrannej akcie.

Beta

Keď v poľských Tatrách ohlásia 4. lavínový stupeň (najvyšší je 5.), tiež sú zatvorené pokladne a neplatíš vstupné. A tiež nestojí nikde žiaden strážca a nikoho nechytá. Ako viem, nedajú tiež pokutu aj keď niekoho stretnú. Je to vec zodpovednosti.
Nie je problém, ak nejaký miestný sa teraz pôjde na prechádzku do prírody. Problém môže prísť ak chce cestovať aj tie 100 km, aby ísť do prírody. Toto zatvorenie Tatier znamená: máme mimoriadnu situáciu, naozaj musíš teraz cestovať do hôr?

Peter61

Martin, skúsim zasa výjsť na Morskie Oko na bicykli ?
Minule ma to stálo 400 Sk.

Pinciotti

A teraz je konečne vidieť, prečo vlastne náš TANAP zatvára chodníky každý rok už pred chrípkou sezónou a otvára až dlho po nej. Ako múdri ľudia to sú :) A nepáčilo sa nám

Peter61

No, Ľubo, myslím, že problém je v doprave : parkoviská, hromadná doprava.
Prísť ku zavretej chate, kde ešte sú ubytovaní tí skôr ubytovaní ....
TPN :
"Zdajemy sobie sprawę z dobroczynnych właściwości przebywania na świeżym powietrzu, ale trzeba pamiętać, że turyści podróżują, korzystają ze środków komunikacji, restauracji i innych miejsc dostępnych publicznie, co może sprzyjać rozprzestrzenianiu się epidemii. "
Čo z toho vyplýva ?
Na Brnčalku (a Bachledku ? ) do nedele veľmi nechodiť.
bachledka.sk/stredisko-bachle…

Beta

Ľubo, každý má svoj názor, ja som napísala názor nášho TPN

Beta

Peter, šo hutoriš? šo by še malo bavic? ;-) vodka u nás fše je ;-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma