Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zádielska a Hájska dolina i Turniansky hrad

Diskusná téma K článku: Zádielska a Hájska dolina i Turniansky hrad

Často cestou autom alebo autobusom smerom na západ sa môj zrak otáčal k zrúcanine hradu Turňa a k Zádielskej tiesňave, ktorá je jednou z najkrajších na Slovensku. Bol som tu možno viac ako pred 20-timi rokmi, ale na hradných zrúcaninách ešte nie. Stále ma to do tejto časti ťahalo, a tak som privítal rozhodnutie priateľov, že sa tam idú pozrieť. Samozrejme, že v okolí je toho zaujímavého viac, tak sa pripravovali rôzne varianty prechodu po turistických trasách.

Daulagiri

Fakt jedny z najkrajších a najlákavejších končín Slovenska. Ešte som tu nebol, ale všetko raz bude :-) Fajná pripomienka.

PaliT

Toto je srdcovka prvého rádu, dačo som o tom aj popísal tutok na hikingu.

Plošné uzávery v Zádieli - aj v čase, keď už tam nič nehniezdi, prostredný prst horolezcom, ktorí patria k najväčším milovníkom prírody, to všetko ma odjakživa štartovalo proti nezmyselnej koncepcii ochrany prírody u nás. :(

Jnezky

Ako píše Axel "vtedy" nebola Zádielská dolina až taká zarastená a bolo v nej teplo ako sa na SK juh patrí a potom aj kúpanie bolo príjemnejśie ... :) ... viď fotky z tej doby na Zádielskej chate

Axel

Len take male doplnenie - kupalisko na hornom konci Hacavy naozaj kedysi bolo. A bolo aj pri chate v Zadielskej doline. Teplotou vody to ale samozrejme Besenova nebola, no vtedy este bolo otuzovanie v horskom potoku viac v mode :-D
Inak pekna klasicka vyletovacka, ktora sa da viacmenej urobit aj na bicykli(neoficialne), lebo toho asfaltu najme cestou dole z Hacavy to Turne je na turistu az prilis a s bicyklom sa da stihat este aj navsteva vyvieracky Skalisteho potoka.

Sona

Je to krasna lokalita. Velmi sa mi pacila tura Turniansky hrad - vyhliadka Na Skale - Hacavske sedlo - Hacava - Hajske vodopady - Haj. Ucite sa sem zase niekedy prideme pozriet.

Adina

Pred pár dňami som sľúbila neveste, že keď pôjdeme najbližšie k rodine na východ, nepôjdeme severom, ale juhom a zájdeme do Zádielskej tiesňavy. Čítam, že na vyhliadku od chaty je prevýšenie 220 m. Snáď to naši prckovia zvládnu. Veľmi rada by som tam zašla.
Ako bonusík som sľúbila Hájske vodopády. Mne sa veľmi páčia.
Článok ma potešil :-).

Alexander

Tak to asi všetci otáčame zrak tým smerom pri ceste autom (či busom). Tiež som tak len pred 2 dňami sa tam díval, a hovoril si, že si musím niekedy na to nájsť čas. V Zádielskej som bol, ale Turniansky hrad mi ešte chýba. Len fakt škoda, že je tak zarastený.

Knor

Pekna prechadzka. Skoro tu istu trasu (iba od razcestia po modrej a nie hore na zelenu) som absolvoval pred 25 rokmi. No mari sa mi, ze uz vtedy bola Zadielska dolina dolu dost zarastena. Ovela viac sa mi pacila otvorenejsia Hajska dolina s velkymi vodopadmi. Ale pekne su aj luky pred Hacavskym sedlom porastene borievkami.
Zadielska je podla mna krajsia zhora ako zdola. Pred 6 rokmi som horom siel so synom (z Moldavy do Plesivca, s odbockami to trvalo 3 dni).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma