Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Aké turistické topánky?

Ferofero

kari: Karrimor je podla mna anglicka značka, ale skusenosti s nou nemam.

A tiež som zástanca dvoch typov topánok - jedny na leto a druhé vysoké aj do snehu

Possum

K tym GRISPORTom zmienenym nizsie:

Frajerka, s ktorou pachavame unik do hor ich ma uz par rokov a plna spokojnost. nepremokaju, podrazka sa nesmyka, su lahucke a dala s nimi aj rohace v zime, hrebenovku NT v zime a kadejake zimne brodenia sa v snehu.

Ja, na druhej strane som mal HANWAGY, ktore sa zacali rozpadat po roku a pretekaju jedna radost (a starane sa o ne bolo riadne). Na protest som si aj ja kupil teraz GRISPORTy za 1/3 ceny HANWAGOv a som neskutocne spokojny.

Na Mont Everest by som s nimi nesiel, ale verim, ze tutu zimu v nich dam hrebenovku Rohacov uplne v poho.

Ak sa rozhodnes pre GRISPORT, tak si ale daj pozor na typ membrany vnutri. Kup tie, co maju SYMPATEX. Topanky s membranous GRITEX by som radsej neriskoval.

ZetorWRC

Ahoj, neviem aké skúsenosti majú používatelia na Hikingu so značkou Columbia, ja len tie najlepšie. V tých doleuvedených som prelozil Malú Fatru v lete (sucho aj mokro a držali), super držali aj na tatranskej žule. Tam som ich v mokre neskúšal.
Niečo podobné by som tipoval na tieto dvoje, tie prvé by som asi hneď bral keby potrebujem, za tú cenu, druhé budú ešte lepšie.

sportisimo.sk/…/45896

columbiasportswear.cz/…/BM383…

Tieto na obrázku teda vlastním ja, boli za 1300 Kč tesne pred rušením predajne Loap+Columbia... Ak by sa ti zdala tá podrážka zvláštne štrukturovaná, vedz, že platí, čo som hore napísal. static-cdn.morhipo.com/…/img5…

Aké robí momentálne Grisport neviem, mám od nich za topánky za plnú cenu asi 2800 a som si istý, že by som za tie prachy zohnal lepšie. Musel som ich reklamovať, lebo sa mierne odliepali, tak to zalepili. Membrána Gritex, ale mám pocit, že sa vnútri nejak polámala, premokli. Karrimor robí aj dosť ultra low cost veci, takže ja by som bol opatrný. Segra má zase Hanwagy, keď chytíš tú topánku do ruky,ochytáš aj zvnútra, povieš si že ju chceš. Proste prvý dojem urobí Hanwag asi najlepší.. Kým nezistíš cenu :D Ale nehejtujem. Ešte ich má segra len krátko(1,5roka?).

ZetorWRC

Ten obrázok dole nejde zobraziť, tak zagoogli len : Columbia Estes. Sorry, ale z linku to zožralo zátvorky, nechápem :D

Turista222

Peter61: Ano presne tie som mal. Dakujem aj všetkým za prispenie do diskusie.

Turista222

Ak by sa Vam poniektorym dalo, mohli by ste mi napisat, aky typ topanok Grisport ste nosili? Okrem toho, ze je lepsia membrana Sympatex? Dakujem velmi pekne.

Olmeba

Ahoj, na moje starucke grisporty nedam dopustit, jedna sa o Grisport Oderzo. Ako tu uz possum pisal prezila som v nich kadeco, pad do potoka v zime a aj viac ako -20°C a uplne vpohode. Teraz testujem Alpine pro summit et plus- e-ventova membrana. Zatial spokojna ale nie som v nich taka obratna ako v staruckych podotykam stale funkcnych grisportoch. Possum ma myslim Grisport Grangano.

Falcon666

Ahojte.
Riešim dilemu medzi pomerom ceny a kvality u turistických topánok.
Nechcem kožené a chcel by som hlavne odolné dažďu, s membránou, na ktorú sa dá naozaj spoľahnúť.
Mám nízke Salomony s GTX, a s tými som už prešiel nejeden dážď aj vodu, absolútne bez problémov.
Teraz vyberám vysoké:

  1. DOLOMITE Genzianella GTX
    sportacko.sk/…/7738

  2. Lackner Camock Sympatex
    sportacko.sk/…/5698

  3. Rocker Fire Vibram M
    sportacko.sk/…/5585

Zaujímajú ma vaše názory, prípadne skúsenosti.
Samozrejme, vyskúšam si všetky, ide mi o to, ak budem mať dilemu vyberať :-)

Peter61

dolomity su damsky model, niektore damske maju iny strih
(zeny maju krajsie nohy a dlhsiu achillovku)

Falcon666

A nijaké názory?
Nemám skúsenosti s tými značkami, preto sa pýtam.

Dasa

Ahojte, planujem turu na ladovec (Gran Paradiso) a zhanam vhodnu turisticku obuv (mozno nie nutne specialnu obuv na ladovec, ale nieco co by som vedela dalej vyuzit na turu). Aktualne sa rozhodujem medzi Hawang Nazcat GTX a La Sportiva TX (nepamatam presny nazov modelu). Mate niekto odporucanie? Mozno skusenosti so znackou La Sportiva?
Dakujem!

Remy

Na ladovec bez lezeckych pasazi stacia v pohode tie Hanwag Nazcat.
V com si chodila doteraz?

Dasa turistika

Doteraz som nebola na ladovci,takze mam adidas Terrex GTX (super lahke a pohodlne) na klasicku turistiku. Tie La Sportiva mi pridu podobne k adidasu v tom, ze su take "atletickejsie" na rozdiel od tych Hanwag, ktore su mohutne..ale vsade pocuvam ze kozene boty su lepsia alternativa a investicia :/

Leo

Skúsenosti s La Sportiva: LS robí perfektné topánky do hôr a LS robí aj topánky ktoré nestoja za fajku močky. Lebo robí v Taliansku aj v Číne. Treba ísť do predajne a vyskúšať, na nete ti nikto obuv nevyberie. S ohľadom na použitie na ľadovci odporúčam hlavne overiť ako si topánky rozumejú s mačkami, konkrétne konkrétne topánky s konkrétnymi mačkami. Logicky na ľadovec sú ideálne ihličkové lodičky, ale keďže nie som dáma, nemám prehľad kto robí na to najlepšie mačky ;)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum