Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Aké turistické topánky?

ZetorWRC

Ten obrázok dole nejde zobraziť, tak zagoogli len : Columbia Estes. Sorry, ale z linku to zožralo zátvorky, nechápem :D

ZetorWRC

Ahoj, neviem aké skúsenosti majú používatelia na Hikingu so značkou Columbia, ja len tie najlepšie. V tých doleuvedených som prelozil Malú Fatru v lete (sucho aj mokro a držali), super držali aj na tatranskej žule. Tam som ich v mokre neskúšal.
Niečo podobné by som tipoval na tieto dvoje, tie prvé by som asi hneď bral keby potrebujem, za tú cenu, druhé budú ešte lepšie.

sportisimo.sk/…/45896

columbiasportswear.cz/…/BM383…

Tieto na obrázku teda vlastním ja, boli za 1300 Kč tesne pred rušením predajne Loap+Columbia... Ak by sa ti zdala tá podrážka zvláštne štrukturovaná, vedz, že platí, čo som hore napísal. static-cdn.morhipo.com/…/img5…

Aké robí momentálne Grisport neviem, mám od nich za topánky za plnú cenu asi 2800 a som si istý, že by som za tie prachy zohnal lepšie. Musel som ich reklamovať, lebo sa mierne odliepali, tak to zalepili. Membrána Gritex, ale mám pocit, že sa vnútri nejak polámala, premokli. Karrimor robí aj dosť ultra low cost veci, takže ja by som bol opatrný. Segra má zase Hanwagy, keď chytíš tú topánku do ruky,ochytáš aj zvnútra, povieš si že ju chceš. Proste prvý dojem urobí Hanwag asi najlepší.. Kým nezistíš cenu :D Ale nehejtujem. Ešte ich má segra len krátko(1,5roka?).

Possum

K tym GRISPORTom zmienenym nizsie:

Frajerka, s ktorou pachavame unik do hor ich ma uz par rokov a plna spokojnost. nepremokaju, podrazka sa nesmyka, su lahucke a dala s nimi aj rohace v zime, hrebenovku NT v zime a kadejake zimne brodenia sa v snehu.

Ja, na druhej strane som mal HANWAGY, ktore sa zacali rozpadat po roku a pretekaju jedna radost (a starane sa o ne bolo riadne). Na protest som si aj ja kupil teraz GRISPORTy za 1/3 ceny HANWAGOv a som neskutocne spokojny.

Na Mont Everest by som s nimi nesiel, ale verim, ze tutu zimu v nich dam hrebenovku Rohacov uplne v poho.

Ak sa rozhodnes pre GRISPORT, tak si ale daj pozor na typ membrany vnutri. Kup tie, co maju SYMPATEX. Topanky s membranous GRITEX by som radsej neriskoval.

Ferofero

kari: Karrimor je podla mna anglicka značka, ale skusenosti s nou nemam.

A tiež som zástanca dvoch typov topánok - jedny na leto a druhé vysoké aj do snehu

Rc1

simonikd daju sa niekde pozriet aj ceny na tie topanky viking? aspon orientacne, trebars aj v usd. nie sme kazdy z ba :-)

Peter61

Ak tomun rozumiem, tak si mal strasi model:
hiking.sk/…/topanky_garmont_d…
problemy boli :

  • "boli ako betón" : kupil si si pevne vibramy s tvrdou podrazkou, urcene na vyssie hory a pouzitie poloautomatickych maciek. V letnych podmenikach by som na Slovensku pouzival lahsie modely.
  • "mal som v nich otlaky" : vec zladenia topanky, ponozky ku tvaru nohy. Mozno ti ine kopyto (od inej firmy)
  • "a sem-tam aj nejaký ten kŕč" Ak su krce v chodilovej/priehlavkovej casti, mozno by to bol problem s klenbou nohy. Mozno by pomohlo vyskusat ine vlozky.
Simonikd

príspevok zmazaný pre nesúlad s pravidlami HIKING.SK

Milan_ke

ak chces chodit do hor aj v zime, urcite doporucujem topanku, ktora nebude mat problem s turistickymi mackami.

Turista222

Dakujem vsetkym za rady. V zime az tak často do hor nechodim, sem-tam vsak ano.
Myslite si, ze by stacili len nejake klasickejsie zimne boty? Žiadny extrém nevyhladavam.
Peter61: Boli to Garmont Dakota. Kupoval som ich ešte v roku 2008.
V lete boty do menších hor neriesim. Skôr Ta3 a podobne.
Rozdelenie na zimne a letné boty vidím najlogickejšie. Aj keď myslím, ze sa mi asi neoplatí kupovať špeciálne horske zimne boty.

Rc1

jaroslavg inak ten grisport je talianska znacka turistickych topanok ale ako skoro vsetko a asi aj garmont aj to sa mozno ur vyraba na vychode. ja mam dvoje a som s nimi celkom spokojny. jedny vysoke trekove uz nosim viac ako 7 rokov a stale su dobre. nikdy som nemal otlaky chodim v nich aj v zime do snehu aj v lete a zatial bez problemov. do nasich hor podla mna uplne postacuju a cena bola vtedy tiez na evri tak okolo 60-70. Najvacsia slabost je, ze nemaju bocny gumovy lem, co je problem ak chodis dlhsie po roztapajucom sa snehu pri odmaku alebo po mokrej trave lebo koza po chvili nasiakne a nepomoze ani ten najlepsi impregnator. a este sa mi zacala odliepat vibram podrazka (ktora uz je aj tak po tych rokoch celkom slusne zodrata) ale to asi nie je problem tychto bot ale vseobecne vsetkych. ale na ten vek si to uz moze dovolit :-)

Peter61

turista222, klasicka otazka je, na co to potrebujes. ( slov.hory su Burda, Rudohorie aj Tatry) . popoludnajsie prechadzky alebo viacdnovky?
Btw. obuv Makara nepouzivam, ale zacitujem :
"... celoročná. Tento výraz však niektorých laikov mätie a tiež doslova nemusí tá topánka spĺňať túto celoročnosť v horách. Z tohto dôvodu je tiež uvádzaný dodatok – vhodná od jari do jesene "

Muska

Presne ako naznačil Peter, ideálne je zaobstarať si takzvané zimné a letné topánky. Na leto čosi ľahšie nezateplené a kľudne aj lacnejšie, na zimu čosi s vyššie gumeným lemom nepremokavé a tvrdšie (mačky príp. brodenie v hlbšom snehu). Bežné modely ručne šitých topánok do zimy podľa svojich skúseností neodporúčam (pokiaľ nie sú na to vyslovene určené) lebo zľadovatelý sneh a ľadové škrupinky vedia zodrať šitie obvodového lemu topánky za aj 1 - 2 sezóny, záleží od hustoty nosenia.
Rozdelením topánok na letné / zimné im podstatne predĺžiš životnosť (najmä drahším zimným modelom).

Peter61

Turista 222:
Garmont ma (takisto ako kazdy vacsi vyrobca) na mrte modelov. Ktory model Ti nesadol ? Ak maju tvrdu podrazku tak asi boli urcene na macky ( B/C) a to nie je prave na leto.
Btw. univerzalne dnes uz velmi nie su, prinajmensom preto, ze v lete si dat hrube ponozky a pod. nie je prave orechove.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov