Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Lazy Muránskej Zdychavy a lesy Stolice

Diskusná téma K článku: Lazy Muránskej Zdychavy a lesy Stolice

Laznícke osídlenie v okolí Muránskej Zdychavy sa mi dostalo do povedomia až po vyznačení turistickej trasy, prechádzajúcej tamojším krajom. No najhlavnejším dôvodom boli fotografie v galérii Hikingu s dreveničkami nad horským údolím. Keďže mi takéto horské usadlosti "zaváňajúce dávnou atmosférou" a ukryté v útrobách Slovenského rudohoria vždy imponovali, bolo len otázkou času, kedy sa sem vydám na prieskum. Aby som si trasu spestril, zaradil som do nej aj časť blízkeho hrebeňa Stolických vrchov.

Svatopluk Štěpánek

Martin, Vy ste ma vrátili o 20 rokov dozadu !
ĎAKUJEM.
Toto je kraj, ktorý nemože tursitu sklamať.

Nonormal

Krásne fotky Maťo, tie samoty sú proste luxusné.
Musím sa tam niekedy vybrať.

Knor

Pekna prechadzka. Rozmyslam, kde su tie casy, ked sa lesne cesty budovali a kladli sa krizom na ne zlaby na odtok vody. Dnes sa vyhrabe hore svahom LKT-cko, prejde lesom ako tank a nikoho nezaujima aka spust po nom zostane a ako nasledna erozia znici krajinu.

Phalike

Pekna tura v krasnom kraji ;) Ale ako som Ti bol byval osobne spominal, niektore huste lesy su zial minulostou. Konkretne zostup zo Stolice do Slanskeho sedla komplikuju popadane stromy a spona tretina je uz len holorub. Taktiez samotne Slanske sedlo a stupanie na Kyprov je po jarnej vichrici takmer bez stromov a pripomina skor nevludnu mesacnu krajinu. Radsej tam v najblizsej dobe ani nechod lebo to zvlast pre Teba nebude prijemny pohlad. Aj preto vdaka za paradne fotky ktore su paradnou spomienkou na oblubene miesta. Vrcholove partie Stolice si nastastie stale zachovali svoj genius locci zabudnuteho miesta kdesi v Rudohori.

Aďo.4

opäť pekný článok,ako aj fotky..Sú to zaujímavé lokality..Privítal by mapku trasy,ako to robí Roman alebo Zdenči.. :-D

FunTTomas

aďo.4: odkaz na trasu je najnovšie v oranžovej tabuľke faktov.

Maarty

moc pekne... mam otazku na teba, s akym zelezom si robil tieto fotografie? chcem si kupit na novu sezonu fajnovy fotak, tak hladam inspiraciu, ze aky.. vdaka.

Jnezky

Pekne si to napísal aj pofotil, vďaka za pripomienku znamych miest. Keď si písal o štatistike výskytu turistov v týchto miestach musím súhlasiť, no raz sme zo synom išli takú dvojdňovku s planovanym nocľahom pod širákom niekde okolo Stolice, pofotili sme u ohniku pokecali, poležali a išli spať. Po polnoci začalo pršať tak sme sa rozhodli vratiťsa kusok po ceste a straviťzvyšok noci v posedu. Keď sme k nemu v tej tme došli, vyliezli po rebríku hore, otvorím dvierka a predo mnou veliké psisko, ktoré začalo divoko štekať a posed plný ľudí ... tam sa proste voisť nedalo ... tak sme si povedali, že sa už spať neoplatí a skoro ranným pochodom sme za svitaní isli ďalej na Telgart ... pritom som tam v živote nepotkal ani živ?čka ... :)

Daulagiri

Svatopluk rád som pripomenul tento krásny kraj.
Stano lazy Mur. Zdychavy patria k top lazníckym krajom Slovenska, isto ťa nesklamú.
Martin Knor presne aj ja sa často pozastavujem nad tým spôsobom budovania ciest v horách. Ide len o ťažbu a nikoho už nezaujíma nejaká revitalizácia alebo údržba tých ciest.
Aďo mapky sa už po novom zobrazujú vo Faktoch ako píše Tomáš.
Honzo tak to je teda tiež dychvyrážajúci zážitok. To by som asi takisto neveriacky hľadel. Výnimka potvrdzujúca pravidlo.
A vďaka všetkým za pozitívne prijatie.

Daulagiri

Phali je to fakt hrozné, ťažko hľadám slová, však sme debatili na Silvestra. Asi tam naozaj dlhší čas nepôjdem aby som si ten kraj uchoval v krásnych spomienkach čo najdlhšie. Ale oblasť Kohúta by som tento rok chcel ešte vyskúšať, snáď to tam ešte "žije".

Ragnarokkr

Nádherné fotky, nedávno som v tomto kraji bol. Kto by hľadal miesto na prespanie s trochou vymožeností civilizácie ako elektrina, sprcha, kuchynka a posteľ, dá sa ubytovať rovno na Prednej hore. Akurát treba zavolať vopred. lacneubytovanie.net/…/ubytovn…

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov