Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Medvede budeme asi strieľať

Sona

Ja som toho nazoru, ze nieco robit treba a aj podla toho, co som zdielala, pocty stretov medveda s clovekom v Tatrach klesli.

Martin knor

Ja si najma spominam na reportaz v TN pred par mesiacmi. Starosta jednej podtatranaskej obce spominal, ze im do dediny chodia 3 medvede. Dvaja vyzieraju kontajnery a jeden chodi na sviecky na cintorin. A to teraz znamena, ze by sme mali vsetky hrobove miesta ohradit klietkami, ci ako? Inac povedane, nedobytne kontajnery problem neriesia, iba ho trochu oddialia.

Peter61

tyzden.sk/…/medvedi-folklor.h…
Medvedí folklór
.číslo 43/2013
Občas sa zdá, že správy o útokoch medveďa na človeka sú už nezaujímavé. Keď však koncom septembra v obci Šútovo medveď zaútočil na hubára a jeho 11-ročnú dcéru, vyvolalo to opäť vášnivú diskusiu. Sú medvede u nás premnožené?
.andrej Bán

Lenrob

12:30 - pokial mozno, ked pojdete do tatranskych osad, tak vecer celovku na celo, blikacku na nohu a nepriestrelnu vestu na seba, bo ked sa z krcmy po styroch budete vracat, niekto si vas moze pomylit...

Lenrob

Vytrimac, budze lepse... Ked to takto pojde dalej, vyrubeme komplet vsetky lesy, takze ta potvora hunata hneda nebude mat u nas skryse a ujde do polska. Bezne polovnici, ked chcu nieco strelit nedaleko od posedu zacnu prikrmovat - nachavat odpadky, zradlo, mlsanicu. Ked to iste robia bezni ludia v oblasti s vyskytom medveda, sa cuduju, ze im tam ten medved nakoniec aj pride...

Merhorn

Kali: :-D inak super namet na temu nahodou:-D

Kali11

secult,mas uplnu pravdu.Tema o medvedoch by mohla byt nahradena temou:\"Vplyv populacie cervenych mravcov na koroziu zemskej osy\"

Lubo

Alpske krajiny maju nizsiu biodiverzitu ako Karpatske.
Je to dan, nie odmena, za to, ze sa stali vyspelymi skor, ako si uvedomili vyznam prirody za hranicou ekonomickeho prospechu. Dnes si prirodu, ktora im ostala, dosledne chrania.

Secult

By ma tak zaujmalo, kolko ludi tuto aj realne videlo medveda...
Rozumiem, ze ludia sa snazia zmenit svet(aspon trosku)= iniciativy typu "zachranme aids v afrike", "zachranme lesy", "zachranme nasich lesnikov", "nakrmme si miestneho mafiana" atd. Do tohto spadaju aj dve iniciativy, "zachranme ludi pred medvedmi" a "zachranme medvede", ktore idu navzajom proti sebe.
Obidve skupiny by ste si mali uvedomit, ze ani 99% z vas iniciativnych vas do toho nic nieje. Nikto z vas nieje ohrozeny(pre druhu skupinu: nikto z vas ziadneho medveda nezastreli).

Tym chcem povedat len jedno: Ked pride medved do dediny, bude robit bordel, alebo stretne niekoho ozbrojeneho v slabej chvilke, tak ho tam uz niekto zastreli. Za inych okolnosti sa na medvedov mozu ti ludia vykaslat, lebo maso sa da kupit aj v kauflande.
Takto je to prirodzene a nikto, kto ma uctu k zivotu, by nerobil inak. Len netreba robit okolo toho zbytocne halo.
ps 22:58- nemecko alebo rakusko su EKONOMICKY vyspele, nic viac. skus porozmyslat nad tym, co ine si vystrielali ine(a aj tie iste) krajiny v dobe, kedy sa myslelo, ze su "vyspele".

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma