Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Nový

Mato_d

:D
No to je presne ta situacia - fotak odopnuty zo stativu, IS zapnute a ruky podoprene... Mas viac takych zaberov? ;)

Klf

diky moc mato. poobzeram sa po nich v cechach. pekny den. klf

Mato_d

Canon EFS10-22: +-26t; Canon EF70-200 f4L: +-25t; Sigma 10-20DC: +-18t. Medzi tym vyrazne zlacnel 70-300IS, +- 17t.
Tokiny sa este nedovazaju, 16-50 vyjde v USA na $660, 11-16 pride na japon.trh koncom decembra, u nas bohviekedy, odhadovana cena v USA +-$800.

Klf

cauko, k tym objektivom, nejake cenove relacie? hlavne tie sirokace ma zaujimaju. ale aj ta 70-200 f4L. diky. klf

Daulagiri

V pohode, možno v budúcnosti porozumiem a táto vaša diskusia mi bude ešte prospešná :-)

Mato_d

Hej, uvedomil som si, ze sme tieto off topic veci radsej riesit mailom, ale co uz teraz... ;)
Jonathan, checkni mail.

Jonathan.sk

..daulagiri, prepáč za off topic, už len posledná otázka:Tie objektívy Ti budú pasovať v buducnosti aj na full frame? Nebude to potom príliš široké??

Daulagiri

No z vašej debaty som úplne mimo - nerozumiem ani slovu takže sa vyjadrím k fotke:
je opäť vynikajúca, pripadá mi ako záber z himalájí, ktorý stojí za 1*

Mato_d

Prave Sigma 10-20 je jeden z horucich kandidatov...
Ale chcem este pockat na dve Tokiny: 11-16mm a 16-50mm, obe f2.8. Alebo este Canon 10-22mm. No a namiesto kita bud ta Tokina 16-50 alebo Tamron 17-50. Prilis vela moznosti... ;)

Jonathan.sk

Díky,... a širokáč budeš kedy upgradeovať? Videl som fotky zo Sigmy 10-20 mm, a vyzerali veľmi dobre.S cropom 1.6 by Ti pasovala... :-).

Mato_d

Hej a este k tym rukam - zverakom ;)
Uz teraz neviem, ci som mal podoprene ruky o zabradlie alebo som nan rovno polozil objektiv, ale kazdopadne aj to najmensie podoprenie ruk radikalne zvysuje percento ostrych zaberov, ci uz so sirokacom, alebo telesklom...
Ten zaber ti kludne poslem, ale az niekedy podvecer - vecer.

Mato_d

No, 70-300IS a 70-200 f4L stoja +- rovnako. V mnohych recenziach vysla ta 300vka opticky velmi slusne (near L quality), najma v rozsahu 70-200mm. Na 300mm je uz trosku slabsie, ale nie ovela, ja to beriem ako taky bonus k ohniskam do 200mm. Na 200mm sa ten objektiv sprava ako f5, cize len 2/3clony menej svetelny nez L-ko. Velkym plus je IS, ktoreho efekt je neskutocny. Staci raz vidiet...
V recenziach casto porovnavaju tieto dve skla, pricom percento ostrych zaberov je omnoho vyssie pri 70-300IS. K 70-200 f4L musis mat stale pribaleny stativ. Ja stativ pouzivam skor pri nocnych zaberoch a experimentoch, na tury sa mi ho nechce tahat. 70-300IS je trochu mensi, menej puta pozornost, berie filtre 58mm, opticky je velmi slusny a mal som ho za dobru cenu. To su dovody, preco som ho kupil.
A ak v buducnosti upgradnem na 70-200 f4L (myslim ze hej), tak urcite na IS verziu. Stoji to za tie peniaze navyse.

Jonathan.sk

a prečo si sa rozhodol nakoniec pre neelkovú tristovku?
S tým statívom si ma nepotešil.Veď to je veľká sviňa, skoro dvojkilová, tá by mala by ok....a aj vyzerá dosť robustne.
No ale ak je táto fotka robená z ruky na 300 mm, tak to dávam klobuk dole.Čo máš namiesto rúk zveráky ?? Mohol by si mi ju prosím ťa poslať v originále na turista2 zavinač post bodka sk??

Mato_d

Tak tak, asi 2 mesiace som sa rozhodoval medzi dvoma teleobjektivmi a nakoniec som zobral tento. Druha alternativa bola 70-200 f4L.
Stativ... Pouzivam starsi SOLIGOR LG-40. Nic profesionalne, ale celkom ujde. S novou 300-vkou je uz ale dost nachylny na rozhybanie, najma vo veternom pocasi a na ohniskach nad 200mm. Ak je len trochu dobre svetlo, odopinam fotak zo stativu, zapnem IS a fotky su podla mojho nazoru lepsie nez zo stativu s vypnutym IS. Aj tato fotka bola robena z ruky na 300mm, t.j. prepocitanych 480mm.
Takze chcelo by to lepsi stativ, ani nie omnoho tazsi, ako pevnejsi, robusnejsi.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky