Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Lajkova búda nad Limbachom

Diskusná téma K článku: Lajkova búda nad Limbachom

S kamarátmi sa pravidelne, skoro každú sobotu, túlame Malými Karpatami mimo značiek a cestičiek. Keď sme sa v polovici mája dostali po druhýkrát k domčeku pri lúke Kramáre v priestore Šenkárka – Kolárske – Slnečné údolie – Limbach, uvedomil som si, že nie je v ponuke ubytovacích možností pre túlavé duše na Hikingu a tak to naprávam.

Piter006

Sorry, dalo mi tam fotky z Gočalky .. otazka plati na Lajkovu budu :)

Piter006

Ahojte. Napadlo mi, tohto objektu je skoda, co tak sa dohodnut s niekym, lesnikmi alebo s kym a dat to tam do pucu? Novu piecku, zasklit okno a upratat? Co vy na to?

Anonymized_25093

Neplanuje tam niekto ist teraz?

Ked je tam stary petrik potreboval by som na inu utulnu niektore casti z petrika.

Dakujem.

Matis_13

Stav 17.11. zodpoveda stavu z prispevku z 13.5.2020.

Piter006

Žiaľ, útulňa je vo veľmi zlom stave. Cítiť stuchlinu, je tam neporiadok, vnútri drevo, pleseň a vlhko. Komíny už neexistujú. Okno rozbité. Prespal som radšej na lúke (nepršalo).

MatusM

Oproti zime, búda javí známky opravy. Dnu sme nenazreli, ale vyzerala byť vo viac ako solídnom stave.

Zdenči

Lajkova búda hlási pred Vianocami upratené. Poriadok okolo chatky, vnútri je to bez jedinej smietky :-) Len škoda, že už dávnejšie začala jej skaza. Komíny chýbajú úplne, vnútri je len stará plechová skriňa

Kačena

S kamarátkou sme chceli v útulni prespať. Čakalo nás však nemilé prekvapenie. Dieravá strecha, všade smeti, chýbal rebrík na povalu. I keby tam bol radšej by sme spali pod stromom ako v takomto neporiadku... škoda

Ade.e

Zial, ale k 1.1.2017 nemam velmi potesitelne informacie. Lajkova buda vyzera otrasne, je tam bordel, spina.. Riadna skoda..

Zdenči

to je teda riadne chrapúnstvo od toho, kto to poškodil

FunTTomas

Ďakujeme Martinovi za aktuálne fotografie, ktoré sme pripojili ku článku. Vidieť spadnutý komín, poškodenú strechu i značný neporiadok, ktorý aspoň čiastočne zmenšili po ich návšteve. Vďaka.

Eva a Martin

Túto sobotu (5.12.2015) sme podnikli výlet Pezinok-Slnečné údolie-Šenkárka-Limbach, s odbočkou na Lajkovu búdu (v budúcnosti sme ju chceli využiť pri viacdennej túre ako jeden z nocľah-pointov, tak že omrkneme vopred, čo je to zač). Po chvíli blúdenia lesnými neznačenými chodníkmi, s pomocou načrtnutej mapky z Hikingu, sa nám ju podarilo aj napriek hmle nájsť. Ani zďaleka však nie v takom stave, v akom sme ju poznali z fotiek. Vítala nás hromada odpadu pri vchode (plechovky, fľaše plastové aj sklenené, taniere, poháre, svetlice....). Jeden z komínov v značnom štádiu rozpadu, diery v streche, vo vnútri všetko rozhádzané po zemi, špina, smeti. Rebrík na povalu tam nebol, nevieme teda, ako to vyzerá hore. S kúrením by ale každopádne už bol problém, piecka stála uprostred, bez odvodovej rúry ku komínu. Miešali sa v nás pocity nepochopenia, hnusu a sklamania - takto si niektorí ľudia \\"vážia\\" prírodu a útulne? Na tejto veru nebolo útulné nič, ani ten nepríjemný smrad šíriaci sa z odpadkov. Boli sme traja, pobrali sme, čo sa dalo. Do pohodených tašiek, vedra, noše vytvorenej z deky. Zniesli sme to do Limbachu a vyhodili do kontajnera. Nepodarilo sa nám vziať všetko, po tomto zážitku už asi na túru pribalíme vždy aj vrecia na smeti, preventívne. Dúfajúc, že nebudú potrebné....

Šubovič

Tú lúčku poznám, pár krát som odpočíval pod veľkým stromom uprostred nej. Chatka je zrekonštruovaná, donedávna bola zlom stave, teraz vyzerá pekne.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma