Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Rozhľadňa Marťákovský kopec z Čadce

Diskusná téma K článku: Rozhľadňa Marťákovský kopec z Čadce

Po rokoch potuliek hornými Kysucami sa opäť vydávam na hlavný hrebeň Javorníkov. Cieľom je tento raz Marťákovský kopec s rozhľadňou, ktorá v čase mojich predošlých návštev ešte nestála. Zároveň sa teším na čoraz vzácnejší pohyb v zasneženej prírode, však zima to na sklonku roka 2014 stihla len-len, aj to nie na celom Slovensku.

Vladimir50

K tým možnostiam ubytovania.
Na Kysuce sa chystám už dlho, aj keď mi to možno pri mojom doterajšom neustálom odkladaní ostane asi až na dôchodok. Bohatšie možnosti ubytovania by som určite uvítal, na širák sa už moc necítim. Možno som zhýčkaný blízkymi rakúskymi Alpami, kde je chát plno. Tie by možno vyhnali aj tých motocyklistov a štvorkolkárov, o ktorých píšete viacerí, teda v Rakúsku si nepamätám, že by som ich niekedy videl.

Marcel.c

@knor:
Hotel Husárik je nóbl podnik za nóbl ceny.
V krčme U Cipára na Semeteši sa ubytovanie dá dojednať (dobrá možnosť, ak začínaš hrebeň v Čadci a dopoludnia).
Melocík je, pokiaľ viem, iba reštaurácia a Pančava nefunguje.
Ďalej po hrebeni je potom možnosť na Kasárňach (2 hotely, 4 penzióny), chata Spartak, hotel Portáš a chata Kohútka. To je priamo na hrebeni asi všetko.
V Čadci - Rieke (1 km pod hotelom Husárik) je možnosť ubytovania, bez jedla, v chate Tri kopce (7 EUR / noc) - vhodné, ak prichádzaš do Čadce večer a na hrebeň chceš vyraziť hneď skoro ráno s tým, že potiahneš v ten deň 50 km až na Kasárne.

Marcel.c

Ilegálna nalieváreň pod Čerchľou.
Vhodný "podnik" pre dopredaj českého metylu z aféry 2012 a domácej lavórovice.

Knor

Vdaka za info, prezriem si tie moznosti ubytovania. Sirak nehrozi, kedze by som sa tam rad vybral na snezniciach :-).

Zdenči

Tak, tak...chatu netreba. "Občerstvovacie stanice" sú na Husáriku, na Semeteši, aj na Vrchrieke je koliba, ďalej na Melocíku a na Kasárňach ich je dosť...už aj tak je hore na hrebeni priveľa motorkárov a 4-kolkárov. Vyspať sa dá aj pod širákom.

Tono

Tiez si myslim, ze tam chatu netreba.

Dušan Šrenkel

To je práve problém tohoto miesta ako aj celej tejto časti pohoria, resp. hrebeňa. Chýba tu občerstvovacie, prípadne ubytovacie zariadenie (horská chata). Najbližšia možnosť je potom buď Čadca alebo až Semeteš. Ešte sa dá na Zákopčí u Polievkov v hoteli Severka, akurát je to dobrý kus od rozhľadne, navyše tam nevedie oficiálna značka. Iba tabuľky na smerovníkoch naznačujú že také niečo tu vôbec je. Nerád to píšem, ale v úseku Čadca - Semeteš občerstvenie zatiaľ z vlastných zásob a bivak, príp. stan.

Knor

Krasna prechadzka. Nie je niekde okolo tej rozhladne chata, kde by sa dalo prenocovat a pripadne cosi zjest?

Aďo.4

od minulého roku začali kysuckí turisti otvárať na Marťakovskom vrchu pri rozhľadni 100 jarných kilometrov..Tak ako písal Dušan,chodí tu čoraz viac motorkárov-štvorkolkárov,tak radšej tu idem cez peknú zimu...

Adushka

Pekný článok Peťo, dlho som od teba nič nečítala. Článkom si mi pripomenul časť našej prvej túry s Matúšom, na ktorej sme sa vzájomne snažili jeden druhého zbaliť :)

Dušan Šrenkel

Potešilo ma, ako defacto miestneho, že sa tu objavil článok o tejto rozhľadni. Keďže viac fotím než píšem, tak moje prezentácie rozhľadne, jej výhľadov a okolia boli vo forme fotografií a niekoľkých komentárov ku starším článkom. Tieto miesta stoja za návštevu. Akurát v poslednej dobe je to čoraz horšie na bežkách, kvôli nedostatku snehu, čo býva pre Kysuce nie moc zvyčajné. Pritom hrebeňová časť z Čadce po Semeteš je súčasťou Beskydsko - javorníckej lyžiarskej magistrály a počas priaznivých snehových podmienok je upravovaná. Len jedinou nevýhodou sú štvorkolkári a motorkári, ktorých najmä v bezsnehových mesiacoch pribúda ako húb po daždi.

Zdenči

Vždy ma poteší článok z mojich rodných Kysúc. V týchto končinách som bol naposledy na strednej škole, čo je takmer 20 rokov...bolo by to treba napraviť a pozrieť sa tam znovu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum