Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bežky, bežkári a bežkodni II.

Diskusná téma K článku: Bežky, bežkári a bežkodni II.

Na Slovensku je veľa terénov vhodných pre bežecké lyžovanie. Svoje príhody z bežiek začnem spomienkou na niekoľko túr z rôznych končín Slovenska. Na mnohé zaujímavé trasy som sa iste ešte nedostal, naopak prešiel som pár túr len na bežkách, ale nikdy som sa na ne nedostal v lete. Príkladom sú trasy v Levočských vrchoch – vďaka turistickému zrazu v Levoči, bežkovačky v pohorí Čergov, Burda a Branisko – vďaka turistickému zrazu v Prešove, ale aj iné.

Ottomatej

Ja som namiesto termínu "papuľa" používal termín "krokodíl" ....

Zdenči

Rosničky hlásia, že v nedeľu to príde aj do nížin...tak dúfam, že neklamú :-)

Vladimir50

Priatelia, ďakujem Vám, že bežkárske príbehy aj Vy tvorivo rozvíjate (aj tie v mojom prvom článku). Vitajte teda v klube, už len, aby nasnežilo.

Zdenči

Papuliakov som si tiež užil dosť...ale hlavne vo veľkom snehu, takže to nebolelo :-)
Pamätám si na jednu príhodu, kedy bola teplota hlboko pod bodom mrazu, takže sme mazali nielen bežky, ale aj seba zvnútra a kamarát, ktorý zanedbal mazanie bežiek potom chytal papuliaky aj do kopca :-)

Vladimir50

LuboG: Ano tých príhod je veľa a Tomáš Trstenský ma vyhecoval, aby som ich rozdelil, takže ešte čakajú na zverejnenie moje dva okruhy bežkárskych príbehov: zo Skalky a z Malých Karpát.
Sľub SHMU: Na ten sneh sa samozrejme teším...

Pf.69

Priatelia SHMU slubuje sneženie . Tak cca za 7 dní sme na bežkách .

LuboG

fajn clanok zaujimavo napisany - asi top prihody, ktorych je isto vela ked sa niekdo venuje bezkovaniu. Kedze sme tiez bezkari a vymyslame kadejake veci ako nocne hrebenove prechody na bezkach apod. tak som sa v tom aj videl. Nastastie az taky papuliak zatial nebol :-) A je to pravda, ze niekde som bol len vdaka prechodu na bezkach napr. Skalku uz bezkujeme hadam aj desiaty rok a len tot nedavno sme tam boli aj na bike a som sa divil, ze aj tam trava rastie :-)

DanielaM

Pekne, pekne napisane
Som bezkarsky amater, paci sa mi najma to, ze na bezkach je clovek v tesnom kontakte s okolitou prirodou, co na zjazdovke chyba. Prave tebou vystizne opisany "papuliak" ma primel k tomu, aby som si zakupila backcountry vybavu. Pekne v suchej pivnici caka, kedy budu v Tatrach idealne podmienky ... :-) Verim, ze sa dockaju aj lyze aj ja :-)

PaliT

Parádne, trochu mi to pripomenulo moje dávne bežkárske časy.
Nie, nie, ešte tomu vábeniu odolám, ale si veľký pokušiteľ!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum