Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bežky, bežkári a bežkodni II.

Diskusná téma K článku: Bežky, bežkári a bežkodni II.

Na Slovensku je veľa terénov vhodných pre bežecké lyžovanie. Svoje príhody z bežiek začnem spomienkou na niekoľko túr z rôznych končín Slovenska. Na mnohé zaujímavé trasy som sa iste ešte nedostal, naopak prešiel som pár túr len na bežkách, ale nikdy som sa na ne nedostal v lete. Príkladom sú trasy v Levočských vrchoch – vďaka turistickému zrazu v Levoči, bežkovačky v pohorí Čergov, Burda a Branisko – vďaka turistickému zrazu v Prešove, ale aj iné.

PaliT

Parádne, trochu mi to pripomenulo moje dávne bežkárske časy.
Nie, nie, ešte tomu vábeniu odolám, ale si veľký pokušiteľ!

DanielaM

Pekne, pekne napisane
Som bezkarsky amater, paci sa mi najma to, ze na bezkach je clovek v tesnom kontakte s okolitou prirodou, co na zjazdovke chyba. Prave tebou vystizne opisany "papuliak" ma primel k tomu, aby som si zakupila backcountry vybavu. Pekne v suchej pivnici caka, kedy budu v Tatrach idealne podmienky ... :-) Verim, ze sa dockaju aj lyze aj ja :-)

LuboG

fajn clanok zaujimavo napisany - asi top prihody, ktorych je isto vela ked sa niekdo venuje bezkovaniu. Kedze sme tiez bezkari a vymyslame kadejake veci ako nocne hrebenove prechody na bezkach apod. tak som sa v tom aj videl. Nastastie az taky papuliak zatial nebol :-) A je to pravda, ze niekde som bol len vdaka prechodu na bezkach napr. Skalku uz bezkujeme hadam aj desiaty rok a len tot nedavno sme tam boli aj na bike a som sa divil, ze aj tam trava rastie :-)

Pf.69

Priatelia SHMU slubuje sneženie . Tak cca za 7 dní sme na bežkách .

Vladimir50

LuboG: Ano tých príhod je veľa a Tomáš Trstenský ma vyhecoval, aby som ich rozdelil, takže ešte čakajú na zverejnenie moje dva okruhy bežkárskych príbehov: zo Skalky a z Malých Karpát.
Sľub SHMU: Na ten sneh sa samozrejme teším...

Zdenči

Papuliakov som si tiež užil dosť...ale hlavne vo veľkom snehu, takže to nebolelo :-)
Pamätám si na jednu príhodu, kedy bola teplota hlboko pod bodom mrazu, takže sme mazali nielen bežky, ale aj seba zvnútra a kamarát, ktorý zanedbal mazanie bežiek potom chytal papuliaky aj do kopca :-)

Vladimir50

Priatelia, ďakujem Vám, že bežkárske príbehy aj Vy tvorivo rozvíjate (aj tie v mojom prvom článku). Vitajte teda v klube, už len, aby nasnežilo.

Zdenči

Rosničky hlásia, že v nedeľu to príde aj do nížin...tak dúfam, že neklamú :-)

Ottomatej

Ja som namiesto termínu "papuľa" používal termín "krokodíl" ....

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum