Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Borišov...

Diskusná téma K fotke: Borišov...

Keby nebol veľa meškal rýchlik,tak som mohol obdivovať Rakytov a jeho okolie.Takto som si len pozrel Borišov z diaľky a to ešte cez stromy.Vľavo od neho sa ešte ukazovala Ploská..Sneh zo stromoch lietal okolím.GPS len odhadom..

Wbk

Práve v týchto končinách, ktoré si nasúradnicoval som (žiaľ) zatiaľ nebol, ale mám dojem, že to vedľa nie je (??) Rakytov a jeho typická pyramída. Priestorovo mi to vychádza, že by pri pohľade z uvedených miest mal byť práve na opačnú stranu od Ploskej. Ale ako vravím, možno sa mýlim ja aj so svojou neznalosťou, zimná atmo z fotky každopádne za päť :)

Wbk

Takže bude to predsa len ten jeho plešatý brat.

Aďo.4

máte pravdu..Zväčšil som si originál cez lupu a je to Borišov..Tie lúky sú za Minčolom..Vďaka za opravu.Už som to aj opravil pri foto..

Wbk

Aďo, vďačne, až na predsa ešte jeden detail, v opravenom popise sa ti vyskytol Čierny Kameň a ten tiež na foto nie je. A tie lúky by som povedal že sú tieto: mapy.hiking.sk/?x=19.16922…

Aďo.4

Dalibor,tak dobre není tam ani Čierny Kameň,ale tie lúky na Dvorisku mi tiež nesedia.Potom mi tam chýba lúčny hrebeň Javorina-Šoproň.. Možno keby sa vyjadrili aj iní,čo poznajú tú oblasť :-D

Aďo.4

Aďka,ja si tiež myslím,že je tam ten Čierny Kameň,ale už som ho radšej vymazal z popisu :-D. Však uvidíme,či sa ešte niekto k tomu vyjadri..

Wbk

No podľa mňa to nie je Čierny Kameň, priestorovo to nedáva logiku. ČK je predsa na liptovskej vetve hrebeňa a Borišov na turčianskej strane. Pričom hrebeň sa rozdeľuje na Ploskej. Ešte inak: keď si na mape prepojíš približný bod odkiaľ si fotil a vrchol Čierneho Kameňa a urobíš profil, tak je logicky nemožné vidieť tie dva body navzájom vidieť, lebo tam zavadzajú svahy Malej Smrekovice, čo sedí s fotkou (kopec v ľavej časti).
i62.tinypic.com/3160os1.png

Wbk

Ja si myslím, že je to Šoproň. A takisto aj na tej fotke od @adiny.

Daulagiri

Niežeby som bol veľkým znalcom týchto končín, ale je jasné že to medzi Ploskou a Borišovom je hrebeň Javorina - Šoproň a ich lúky. Čierny kameň je vľavo od Ploskej a nevidieť ho.

Aďo.4

Dalibor som rád,že ste tomu s Martinom dali už konečný verdikt..Takže je to Šoproň..Hoci by som si myslel,že tak nevyzerá..Nabudúce si to musím lepšie obzrieť z tejto strany..

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky