Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Rožkovou dolinou na Drieňok

Diskusná téma K článku: Rožkovou dolinou na Drieňok

Skladačku virtuálnej mapy Veľkej Fatry, ktorú si skladám z navštívených miest a absolvovaných trás, som tentokrát obohatil o ľavý spodný dielik. Drieňok som mal v merku už dlhšie obdobie. Dostatočne vysoký, veštiaci pekné výhľady i dostatočne „zašitý“, sľubujúci samotu pri putovaní. Svoje do toho povedal aj termín, koniec novembra.

Fangorn

tieto miesta mám rád, vyrastal som v Turčianskych takže výlety na Drienok zo všetkých smerov boli mojimi turistickými začiatkami. Vďaka za pripomenutie týchto miest, dlho som tam nebol :) článok je skvelý

Zdenči

Ako spieva Mňága a žďorp: I cesta, může být cíl :-) Pekne popísané. Nie vždy všetko vyjde podľa predstáv, ale človek je niekedy rád, že si môže takto osamote vyčistiť hlavu a užiť prírodu.

Daulagiri

Veľmi dobrá lokalita. Bol som tu už dávnejšie v lete a tiež ma absolútne nadchla Rožkova dolina, ktorá je riadne zastrčená. Z Drieňku som mal výhľad len chvíľu kým sa neprihnala búrka a nezmietla ma. Takže tiež sa tam chcem ešte vrátiť za lepšieho počasia.

Lenon

Šel jsem loni na podzim přechod, z Rakši do Ružomberoku. A musím říct, že úsek ze sedla pod Drienkom-úbočie M.Rakytova patří k tomu psychycky nejnáročnějšímu úseku, co jsem kdy v životě šel..Na lehko by to šlo, ale s plnou polní to byl děs.. Ale oblast je to krásná, to zase jo!

Dzakomoo

Vdaka za pocitanicko o Drienku, kedze v roku 2013 vdaka vytunelovaniu jedneho zlavoveho portalu mi nebol umozneny zaplateny pobyt v tejto oblasti. A prave na Drienok som chcel vtedy velmi ist, tak aspon takto imaginarne som sa tam teraz ocitol :) Rozkovu dolinu so tiez pisem do zoznamu. apropo tie stretnutia s lesnymi obyvatelmi - casto je to adrenalin ked sa s nimi stretnes zoci voci na par metrov..

Svatopluk Štěpánek

Ahoj Radoslav, ahoj Lenon,
šiel som 25.11.18 Mošovce - sedlo pod Drienkom - hor. Žarnovica - Čremošné - Háj- Turč. Teplice. 100% súhlas, dolina je impozantná. Iba šmykľavé konáre pod vysokou vrstvou lístia a stopu široký chodníček zaviaty listím na strmom úbočí troška znepríjemňovali postup. Škoda spustnutej ch. Cyklámen.

Baranček

ja som mal nástup v Diviakoch,potom Turčiansky Michal,Mača a potom už bola moja cesta rovnaká,ale vystúpil som aj na Drienok.Úsek z Rakytovského sedla do ústia Veľkej Skalnej bol neskutočne strmý a šmykľavý po starom lístí.Nechcel by som ho však ísť opačne bola by to poriadna zaberačka

Svatopluk Štěpánek

Ahoj Baranček,
podľa dát to vyzerá, že si/ste šiel v máji. Ja teraz v novembri, ale zážitky sú tie isté.
V doline bolo miestami do poli stehien lístia. Výstup na Drienok som si nechal na spoločnú túru so synom.
Mimochodom: si/ste Tisovčan, teraz v B.B., takže BLAHOŽELÁM.

Baranček

Ahoj Svatopluk,je to tak ako píšeš.Ten Drienok Ti odporúčam,sú tu úžasné výhľady za slnečného počasia

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum