Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Sabinov – Lipovce – Patria – Široké

Ade.e

Polom nikdy nieje bezproblemovy, obist sa to mozno da, nvm akym oblukom, hlavne ak je to uz prepilene.. Clanok je takmer spred roka.. uz to tam asi inac vyzera.. Mapa nieje zla, to je jasne.

Gagigo

Aká náhoda! Práve dnes som prešiel časť popísanej trasy: po žltej z obce Lipovce - Šindliar - Sedlo Smrekovica - ďalej modrou a Markovou skratkou na vrchol Smrekovice - späť Sedlo Smrekovica - opäť žltá - Patria - Široké. Značenie je všade veľmi dobré, zrejme obnovené /vďaka značkári/, okrem rozsiahleho polomu na Sedle Smrekovica. Tu sa od pútača k modrej možno dostať väčším oblúkom vľavo, kde je už značná časť guľatiny odťažená, ba dokonca tam dnes zopár ľudí vysádzalo nové sadeničky. Kto nechce k modrej, potom smerom k Patrii je to jednoduché v podstate okrajom polomu, po značkách. Ja som mal výhodu v orientácii, keďže na Sedle Smrekovica som sa pohyboval pred polomom a aj po polome na jeseň m.r. Pre úplnosť - úsek žltej od prameňa na vrchol Smrekovice je stále značne problematický, lepšie je teraz tam vôbec nechodiť. Polom pod Patriou je malý a bezproblémový. Dá sa obísť malým oblúkom a zopár stromov na tej obchádzke je prepílených. Potom až do Širokého je pohodový zostup. Ináč, mapa stále pri ruke môže byť kedykoľvek veľmi vhodná.

Ade.e

Dikes.. KarolM:Tak to si ma prekvapil s tou vyhladovou Patriou, teraz je to vsetko pekne v toni lesa.. tak ako pises, prijemne ale zaroven trochu az deprimujuce miesto, kedze je to tak v lese, bez vyhladov..
Knor:Siel som s mapou v hlave. Mam to uz nakukane.. :) A ja rad take nezvycajne trasy a touto som este nesiel a urcite nelutujem.

KarolM

Zaujímavá trasa! Ten polom pod Patriou vznikol asi minulého roku počas májovej víchrice. Keď som tadiaľ naposledy šiel (/v júni 2012), bola žltá značka zo sedla Rozsochy na Partiu v pohode priechodná. Vrcholová lúka s krížom je veľmi príjemným miestom. Pomerne nedávno bol vrchol Patrie holý a bol z neho pekný kruhový výhľad. Patria bola dokonca zaradená do publikácie „69 vyhliadkových vrchov“, ktorá vyšla v roku 1981 (autor Vladimír Adamec). Inak Patria je kráľovná Šariša (najvyšší bod na Šariši)! A je to aj pekný cyklovrchol : )
mtbiker.sk/…/post600106.html#…

Knor

Hmm. Velmi zvlastna trasa. Siel si to bez mapy len kade ta nohy zaviedli?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma