Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Výstup na Pilsko a NCH Klin

Diskusná téma K článku: Výstup na Pilsko a NCH Klin

Súčasťou CHKO Horná Orava sú husté lesy, vlhké rašeliniská, rázovité dediny i oravské more, čiže vodná nádrž Orava. Text "na Orave dobre, na Orave zdravo" presne vystihuje oblasť, konkrétne dedinku Rabčice. Môžeme vidieť tradičné práce na poli s pomocou zvierat. Radšej uprednostňujem málo preľudnené oblasti a to Rabčice určite sú. Ubytovaní sme boli priamo na gazdovstve u milých a sympatických manželov Katky a baču Štefana s ich štyrmi deťmi. Som veľmi rada, že sme mali možnosť ich spoznať. Ukázali nám výrobu oštiepka a s bačovou pomocou som si urobila vlastný. Gazdiná Katka mi ukázala plstenie ovčej vlny a s pomocou ich synčeka som si vyzdobila ovčiu tašku. Obdivovali sme ich trpezlivosť a schopnosť každý deň tvrdo pracovať. Vládlo tu nádherné ticho a z chalupy bolo vidieť Babiu horu.

Haendel

Pro mě neznámý kraj, tak snad někdy... Povedený a hlavně poctivě napsaný článek, dá se z něho čerpat spousty informací. Díky.

Adina

Po Babej hore Pilsko veľmi lákalo. Veľmi pekný výstup-zostup. Bola som prekvapená jeho rozsiahlosťou na vrchole. Nečakala som to. Páčilo sa, bo výhľady stáli zato.

Daulagiri

Lesy Pilska a celkovo Orava je ozaj nádherným krajom. Bol som tam pred pár rokmi a určite nie naposledy.

Dzakomoo

to Pilsko je jedna báseň :) vďaka za článok, už sa tam musím niekedy vybrať

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma