Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Melocík – Greguše – Kasárne a späť

Diskusná téma K článku: Melocík – Greguše – Kasárne a späť

Keď si náš Kubo opäť priniesol z jaslí domov bacily, zúrila na západe a severe našej krajiny už druhá snehová kalamita v tomto roku. Doktorka mu predpisuje nejaké medikamenty a ja k tomu pridávam pobyt na čerstvom vzduchu a vyrážame sa liečiť k babke na Kysuce. Správy z domu hlásia snehu vyše hlavy, balím do kufra auta všetky pomôcky potrebné pre pohyb v zimnej krajine, ktorými disponujem (bežky, snežnice aj zjazdové lyže) a verím v to, že babka sa obetuje a bude sa chvíľku venovať svojmu vnukovi a tato si trošku užije snehu.

Bazin

na konci Ti chyba podakovanie bacilom a babke :-))
Krasna zima.

MisoB

Pekne si nafotil. Koho omrzí strojová stopa (resp. chce ušetriť zopár výškových metrov) - severnými úbočiami Čerenky aj Čemerky býva pravidelne vyjazdená príjemná bežkárska stopa.

Knor

Pekna trasa. Len si myslim, ze ti ceski pesiaci sli po nej spravne. (Ine je to s tym skutrom.)

Janabilesova

pekny clanok, fotky, pocasie... A babka ma podakovanie, ze si tatino mohol takto pekne uzit bezkovanie :-).

Vladimir50

Pekný článok.
Pridávam si ako info k ďalším lokalitám, do ktorých sa už KONEČNE MUSÍM VYBRAŤ.

DanielaM

Kysuce su nadherne v lete aj v zime, poznam najma z bikovacky. Pripomenul si mi miesta, kam by som sa rada zasa vratila. Vdaka :-) Obrazky su krasne velmi krasne a niet nad super babicky!

Adina

Nádherný kraj. Dvojaká radosť. Pre teba z bežkovačky, pre babku z vnúčika :-).

Aďo.4

úprava bežeckej trasy na Javorníkov prospela vyznávačom bielej stopy na Kysuciach..Možno aj trochu zimnému tur.ruchu na horných Kysuciach..Zdenči bol si tam v pravý čas,keby si bol išiel o pár dni neskôr,tak by sa Ti už asi nepodarilo zachytiť toľko peknej zimnej krásy..Fotky sú pekné..

Vrana

Vcera rano upravena stopa v useku Melocik - Kasarne - Portas. Cez den este nieco snehu pribudlo. Vyborne podmienky, odporucam ist :-)

Janabilesova

V sobotu 9.2. bola stopa od Melocika na Kasarne dost ladova. Zacali sme s detmi bezkovat. Na trase nie je vela rovnych usekov, takze pre zaciatocnikov - deti sa nam nepodarilo najst vhodny usek… Na opacnu stranu z Melocika na Zablatie ku kaplnke bezecka stopa nebola, lebo tam chodia ku chalupam na autach… Z Bumbalky Masarykovu chatu sme este neskusili. Nema niekto vedomost, ci je to pre deti vhodne, resp. ci tam je bezecka stopa alebo to byva prejazdene autami?

Marcel.c

Hrebeň z Bumbálky na Masarykovu chatu (a ďalej až do Sedla pod Bobkom) upravuje SKI Bílá ako súčasť svojich bežkárskych tratí. Úsek po Masarykovu chatu je nenáročný, len s miernymi prevýšeniami, ale príliš krátky (cca 1700 m).
Skôr odporúčam s deťmi skúsiť na druhej strane, v Javorníkoch, úsek z Kasární smerom na Portáš, ktorý upravuje SKI Kohútka. V úseku po Stratenec (cca 5 km) je terén tiež jednoduchý, s malými prevýšeniami. Ani ďalej, až pod Malý Javorník (ďalšie cca 2 km), nie sú veľmi ťažké zjazdy. Vzhľadom na nadmorskú výšku nad 1000 m nebýva problém ani s dostatkom snehu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum