Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Melocík – Greguše – Kasárne a späť

Diskusná téma K článku: Melocík – Greguše – Kasárne a späť

Keď si náš Kubo opäť priniesol z jaslí domov bacily, zúrila na západe a severe našej krajiny už druhá snehová kalamita v tomto roku. Doktorka mu predpisuje nejaké medikamenty a ja k tomu pridávam pobyt na čerstvom vzduchu a vyrážame sa liečiť k babke na Kysuce. Správy z domu hlásia snehu vyše hlavy, balím do kufra auta všetky pomôcky potrebné pre pohyb v zimnej krajine, ktorými disponujem (bežky, snežnice aj zjazdové lyže) a verím v to, že babka sa obetuje a bude sa chvíľku venovať svojmu vnukovi a tato si trošku užije snehu.

Zdenči

Snehu je dosť, len podmienky ťažšie. Ale má pripadnúť čerstvý sneh, tak hádam sa to zlepší. Najhoršie bolo to, že cez deň sa to roztopilo a v noci zamrzlo.

Zdenči

Prave som sa vratil z Kasarni, bezkovanie je sko za trest. Vsetko zmrznute, stopa ziadna. Ale pocasie a vyhlady kazkove

Vrana

V sirsej lokalite Javornikov je najlahsie na bezkovanie udolie v obci Velke Karlovice. Prakticky rovina s niekolkymi udrzovanymi stopami. Podobne je to v udoli obce Bíla, len tam je to podstatne kratsie.

Smer Melocik - Kasarne je narocny clenity s rychlimi a nebezpecnymi zjazdmi.

Marcel.c

Hrebeň z Bumbálky na Masarykovu chatu (a ďalej až do Sedla pod Bobkom) upravuje SKI Bílá ako súčasť svojich bežkárskych tratí. Úsek po Masarykovu chatu je nenáročný, len s miernymi prevýšeniami, ale príliš krátky (cca 1700 m).
Skôr odporúčam s deťmi skúsiť na druhej strane, v Javorníkoch, úsek z Kasární smerom na Portáš, ktorý upravuje SKI Kohútka. V úseku po Stratenec (cca 5 km) je terén tiež jednoduchý, s malými prevýšeniami. Ani ďalej, až pod Malý Javorník (ďalšie cca 2 km), nie sú veľmi ťažké zjazdy. Vzhľadom na nadmorskú výšku nad 1000 m nebýva problém ani s dostatkom snehu.

Janabilesova

V sobotu 9.2. bola stopa od Melocika na Kasarne dost ladova. Zacali sme s detmi bezkovat. Na trase nie je vela rovnych usekov, takze pre zaciatocnikov - deti sa nam nepodarilo najst vhodny usek… Na opacnu stranu z Melocika na Zablatie ku kaplnke bezecka stopa nebola, lebo tam chodia ku chalupam na autach… Z Bumbalky Masarykovu chatu sme este neskusili. Nema niekto vedomost, ci je to pre deti vhodne, resp. ci tam je bezecka stopa alebo to byva prejazdene autami?

Vrana

Vcera rano upravena stopa v useku Melocik - Kasarne - Portas. Cez den este nieco snehu pribudlo. Vyborne podmienky, odporucam ist :-)

Aďo.4

úprava bežeckej trasy na Javorníkov prospela vyznávačom bielej stopy na Kysuciach..Možno aj trochu zimnému tur.ruchu na horných Kysuciach..Zdenči bol si tam v pravý čas,keby si bol išiel o pár dni neskôr,tak by sa Ti už asi nepodarilo zachytiť toľko peknej zimnej krásy..Fotky sú pekné..

Adina

Nádherný kraj. Dvojaká radosť. Pre teba z bežkovačky, pre babku z vnúčika :-).

DanielaM

Kysuce su nadherne v lete aj v zime, poznam najma z bikovacky. Pripomenul si mi miesta, kam by som sa rada zasa vratila. Vdaka :-) Obrazky su krasne velmi krasne a niet nad super babicky!

Vladimir50

Pekný článok.
Pridávam si ako info k ďalším lokalitám, do ktorých sa už KONEČNE MUSÍM VYBRAŤ.

Janabilesova

pekny clanok, fotky, pocasie... A babka ma podakovanie, ze si tatino mohol takto pekne uzit bezkovanie :-).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma