Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kasárne – Stratenec a späť

Diskusná téma K článku: Kasárne – Stratenec a späť

Keď som v piatok poobede stál na rázcestí na Butorkách a rozmýšľal, či pokračovať ďalej na Veľký Javorník alebo sa vrátiť späť do sedla Melocík, vyhrala druhá možnosť, no povedal som si, že sa sem ešte v rámci môjho pobytu doma na Kysuciach vrátim.

Janabilesova

Pekny clanok, virtualne som si zabezkovala pri nom. Dufam, ze niekedy sa bezkovanie aj zrealni :-).

Knor

Volakedy som si kupil bezky na prechadzky po prirode, no bratranec ma presviedcal, ze "bezky" su odvodene od slova "behat". A vraj sa ma na bezkach sportovat a nie prechadzat :-(.
A teraz ked tak citam Tvoj clanok... Zdeno, nerozmyslas nad sneznicami?

Zdenči

Martin, mám aj snežnice...akurát som ich tento víkend používal...Bratranec nie je nejaký moc chytrý? :-)))) Sú aj backcountry bežky, na ktorých toho moc nenabeháš

Zdenči

A ešte jedno som zabudol...pobyt v prírode nie je len o maximálnych výkonoch. Či?

Knor

:-) Skor ma chcel trochu podpichnut ked videl, ako sa vleciem. Mal som -nast.
Ja som nedavno rozmyslal aj o bezkach (stare mi slohli), no rozhodol som sa pre sneznice. Jednak preto, ze uz mam trochu viac rokov (behanie uz nie je pre mna) a sneznice nevyzaduju ziadnu stopu.
Backcountry bezky nepoznam, myslel som, ze su bud bezky alebo skialpy.

Zdenči

Backcountry bezky sú niečo medzi bežkami a skialpami.

Adina

Kedysi som aj ja uvažovala o backcountry bežkách. No kdesi som čítala, že stopa po riadných bežkách je užšia a tak backcountrystov neradi na stope vidia. Bežkovanie veľmi láka. No mám obavy zo zjazdov. Nohy nie sú pevné, to ma odrádza. Nuž a teraz už viac.
Krásny kraj, krásna zima. Asi si ho nechám na snežnice :-).

DanielaM

Adina: Nevahaj. Backcounty su super na prechadzky zimnou prirodou. V bezne vytiahnutej stope sa ide bez problemov, maju hrany, tak su bezpecnejsie v zjazdoch. Vyjdem zo stopy a aj "zapluhujem", ak treba. Topanky su ovela pevnejsie ako na obycajne bezky, co je super. Velmi sa z nich tesim.
Zdenci: Kasarne a penzion Javornik su super v lete bikmo, snad aj v zime niekedy vyda. :-) Ten Sv.Peter ta chcel velmi odmenit, super!

Sona

Suhlasim s Dankou, tiez mam skusenosti s oboma typmi beziek a hrany su hrany :)

Miro Vrablik

v ten isty den 15.2. sme isli z velkeho rovneho az na lazy pod makytou 38km ,asi sme sa kdesi videli :-D

Bežkár

Pekný článok, i fotky s azúrovým počasím. Ja som tú trasu šiel dva krát, ale tento úsek Javorníkov je pre mňa ako zakliaty. Pred troma rokmi hmla s dohľadnosťou max. 10 m + 30 cm nového prašanu (v závejoch aj 60 cm), tento rok zima a víchrica ako s ruského filmu (8.2). Nedalo sa vôbec zastaviť a kochať sa krajinou - len rýchlo čo najskôr opustiť hrebeň. Snáď mi to vyjde na 3x.

Sona

Velmi pekna lokalita, kde som sa motala na jar, v lete aj v zime, so psom aj s kocikom, len na tie bezky zatial nejako nevyslo.

Ked ma clovek bezky bez hran, ruti sa neovladatelne dolu a oproti sa objavi dav, to potesi :) Mne sa raz tak na zltej od vodopadu Skok osvedcilo kricat, ze: "Ja na tom neviem brzdit!" Hned som mala volnu cestu. A hadzat sa do snehu ako metodu brzdenia tiez doverne poznam :)

Sona

S kocikom teda kusok dalej pri Portasi.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov