Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kasárne – Stratenec a späť

Diskusná téma K článku: Kasárne – Stratenec a späť

Keď som v piatok poobede stál na rázcestí na Butorkách a rozmýšľal, či pokračovať ďalej na Veľký Javorník alebo sa vrátiť späť do sedla Melocík, vyhrala druhá možnosť, no povedal som si, že sa sem ešte v rámci môjho pobytu doma na Kysuciach vrátim.

Zdenči

Neviem, či v Jankinom prispevku na konci mal byt otaznik, ved v sobotu predsa videla, kade ide strojova stopa:-) cez Velky Javornik ide iba stopa od bezkarov, ale v ktovieskom stave je to tam dnes, po otepleni

Choze

neviem, či to pomôže, ale v piatok doobeda vyzeral hrebeň z kohútky na veľký javorník takto. stopa zafúkaná, posledná fotka je niekde z okolia sedla gežov.

Janabilesova

Ešte stále platí to, že na Veľký Javorník stopa na bežky robená nie je, ale iba na poniže na žltej do sedla Gežov?

TheARBOGAST

Na Javorníky veľmi rád chodievam. K vrcholu Stratenec som urobil kratšie video. Možno vás zaujme, že na prelome 80.- 90. rokov tam vo vlastnoručne vykopanej zemľanke žil štyri roky pustovník. Ak môžem dať link na video, tu je: youtube.com/watch?v=tlXmGDdqP…

Sona

S kocikom teda kusok dalej pri Portasi.

Sona

Velmi pekna lokalita, kde som sa motala na jar, v lete aj v zime, so psom aj s kocikom, len na tie bezky zatial nejako nevyslo.

Ked ma clovek bezky bez hran, ruti sa neovladatelne dolu a oproti sa objavi dav, to potesi :) Mne sa raz tak na zltej od vodopadu Skok osvedcilo kricat, ze: "Ja na tom neviem brzdit!" Hned som mala volnu cestu. A hadzat sa do snehu ako metodu brzdenia tiez doverne poznam :)

Bežkár

Pekný článok, i fotky s azúrovým počasím. Ja som tú trasu šiel dva krát, ale tento úsek Javorníkov je pre mňa ako zakliaty. Pred troma rokmi hmla s dohľadnosťou max. 10 m + 30 cm nového prašanu (v závejoch aj 60 cm), tento rok zima a víchrica ako s ruského filmu (8.2). Nedalo sa vôbec zastaviť a kochať sa krajinou - len rýchlo čo najskôr opustiť hrebeň. Snáď mi to vyjde na 3x.

Miro Vrablik

v ten isty den 15.2. sme isli z velkeho rovneho az na lazy pod makytou 38km ,asi sme sa kdesi videli :-D

Sona

Suhlasim s Dankou, tiez mam skusenosti s oboma typmi beziek a hrany su hrany :)

DanielaM

Adina: Nevahaj. Backcounty su super na prechadzky zimnou prirodou. V bezne vytiahnutej stope sa ide bez problemov, maju hrany, tak su bezpecnejsie v zjazdoch. Vyjdem zo stopy a aj "zapluhujem", ak treba. Topanky su ovela pevnejsie ako na obycajne bezky, co je super. Velmi sa z nich tesim.
Zdenci: Kasarne a penzion Javornik su super v lete bikmo, snad aj v zime niekedy vyda. :-) Ten Sv.Peter ta chcel velmi odmenit, super!

Adina

Kedysi som aj ja uvažovala o backcountry bežkách. No kdesi som čítala, že stopa po riadných bežkách je užšia a tak backcountrystov neradi na stope vidia. Bežkovanie veľmi láka. No mám obavy zo zjazdov. Nohy nie sú pevné, to ma odrádza. Nuž a teraz už viac.
Krásny kraj, krásna zima. Asi si ho nechám na snežnice :-).

Zdenči

Backcountry bezky sú niečo medzi bežkami a skialpami.

Knor

:-) Skor ma chcel trochu podpichnut ked videl, ako sa vleciem. Mal som -nast.
Ja som nedavno rozmyslal aj o bezkach (stare mi slohli), no rozhodol som sa pre sneznice. Jednak preto, ze uz mam trochu viac rokov (behanie uz nie je pre mna) a sneznice nevyzaduju ziadnu stopu.
Backcountry bezky nepoznam, myslel som, ze su bud bezky alebo skialpy.

Zdenči

A ešte jedno som zabudol...pobyt v prírode nie je len o maximálnych výkonoch. Či?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma