Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Tarbucka, najnižší bod SR a Magas-hegy

Diskusná téma K článku: Tarbucka, najnižší bod SR a Magas-hegy

Počas jesene som bol na hrade vo Veľkom Kamenci a mal som chuť ísť poobzerať si vrchy nad dedinou, ale okolnosti mi to nedovolili. Tak ostalo len pri návšteve zrúcanín. Veľmi mi padlo vhod, keď priateľ Martin reagoval na môj album z túry zo Zemplínskych vrchov. V priebehu týždňa vraj chce navštíviť v Medzilaboreckých pláňavách vrch Tarbucka, a to vo štvrtok. Termín vyhovoval aj mne, slovo dalo slovo a už som sa tešil na stretnutie.

Jonathan.sk

Keď si budete plánovať turistiku v tomto regióne, tak sa ubytujte tu: aranka.sk/sk/
Najlepšie v termíne keď sú tzv. Dni Slivky. Budete sa oblizovať ešte pol roka. :)
Dokonca aj abstinenti. :)

Majoja

Teraz sa na to dobré spomína, ale šliapať hore tak to bolo na záver dňa fantastické. Po prvýkrát som končil turistiku s baterkou v ruke. Podstatné je že sa splnili naše očakávania.

Knor

Aka utesena prechadzka :-). Musim vsak povedat, ze to bolo naopak, mal som co robit, aby som Mariana stihal.
Nedaleko toho najnizsieho bodu som uz bol, no vtedy bola vysoka voda a od hradze bolo vsetko zatopene. Prekvapilo ma, aky je tam prales. Neskutocna dzungla. Nadhera. Najnizsim bodom Slovenska je cip pri vyusteni stareho ramena do Bodrogu. Stali sme na nom :-). (Vsetky tie pomnicky su vyssie proti prudu rieky.) Od najnizsieho bodu vedie linia hranicnych kamenov kolmo na rieku, su vsak v mociari.
Na konci dna sme na Magas Hegy slapali po fest strmej zjazdovke, na ktorej bol zmrznuty technicky sneh. Dalo nam to zabrat.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum