Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kremencové snežnicové rallye

Diskusná téma K článku: Kremencové snežnicové rallye

Toto je pre Paštikárov útočisko prvej kategórie: naštartuješ plechového tátoša, vycepruješ sa na Zošku a tváriš sa, že si turista. Presne to sme aj urobili. Na poslednú chvíľu sme pribalili do batoha snežnice a veľmi dobre sme urobili. Chcel som sa po rokoch pozrieť na Kamennnú bránu a hoci v nížinách už takmer zmizol sneh, v kopcoch ho je ešte stále kalamitné množstvo. Ako snežnicový pokročilý začiatočník som dnes konečne pochopil, o čom to celé je.

Knor

Sedi. Nachteile 2 a 4 minimalne.
V 2-ke po dlhodobom pouzivani paliciek strata zmyslu pre rovnovahu najma pri narocnejsom terene - to je to, s cim mal kolega problem a kvoli comu ich nemienim vlacit na letnu turistiku.
A so 4-kou mam obcas problem ja. Ked sa na snezniciach ponahlam, tak zrazu zistujem, ze mi srdce bije akosi rychlejsie ako zvycajne pri podobnom tempe a treba mi oddych.
Napriek tomu sa mi zdaju na snezniciach vhodne, lebo tu hrozi vyvalanie sa ako pise Pali v clanku a vyvalat sa na strmine pri schadzani z vacsieho kopceka nemusi dopadnut prave najlepsie. (Aj tak v snezniciach padnem aspon raz za turu, no palickami viem kontrolovat ako a kam padnem.)

Knor

Pali: Rozumiem. Ved ja ich fyzicky pouzivam tiez iba ked strmo zostupujem, alebo naopak strmo vystupujem. Inak s nimi chodim "ako tucniak". Tak to vypada. Rozcapene ruky a palicky na okrasu.
Peter: Moze byt. Pravdepodobne to mam zo sedenia za pocitacom. Pri palickach sa namahaju ine partie. Predpokladam, ze ked budem palicky pouzivat postupne viac, tak sa to zlepsi. Aj preto sa snazim chodit na sneznice co najcastejsie, lebo tam chodim s palickami. Na bezne tury ich vlacit nemienim, mohol by som stratit cit pre rovnovahu :-). (Kamarat sa kvoli tomu teraz uci chodit bez paliciek.)

Peter61

Knor :
treba rehabilitacne /kompenzacne cvicenia na chrbat. Bolesti pri sneznicovani mozu byt iba symptomom inych problemov ( svalov ?)

PaliT

@Soňa: 15.februára
@Knor: Paličky beriem spravidla iba na miesta, kde očakávam nejaký krutý zostup. Beriem ich aj na túry, kde rozkladáme náš miniatúrny stan, zvyknem s nimi totiž podoprieť pončo, ktoré dodatočne zastrešuje vchod. Ale na snežniciach necítim o nič väčšiu potrebu mať paličky, ako keď idem peši. V snežniciach som dokonca skúsil aj bežať, pri tom by mi už fakt asi zavadzali.

Sona

Pali, tak posli datum tury, doplnime do Faktov. Diky.

Knor

Wow, to ma zaujima. Pali, myslis tym, ze chodis bez paliciek na bezne tury, alebo ich nepouzivas ani pri snezniciach?
Ja ich nepouzivam pri beznych turach, no na sneznice mi boli prikazane. Problem bol v tom, ze ked som ich fakt vyuzival a opieral som sa o ne, bolel ma chrbat. Ale fest. Tak som sa ich musel naucit pouzivat len ako zabezpeku pre pripad padu a neopierat sa o ne. Ked ich pouzivam takto, chrbat ma neboli.

PaliT

To ste išli zhruba týždeň po nás (dajako nikde nevidím pri článku dátum túry). Tie stopy snežníc mohli byť kľudne naše pravda - bolo čo závidieť.
Inak ja chodím bez paličiek, na rozdiel od mojej polovičky, občas by sa možno zišli. Ja tak nejako uvažujem, že si urobím dlhú pútnickú bakuľu, ale z karbónu.

TomXX

My sme sa 21.02. vybrali zo Zosky cez Cermaka na Skalnatu a odtial na Homolu a spat - bez sneznic :) Miestami bolo aj nad kolena, preslapane to bolo miestami fakt vtipne, narobili sme sa poriadne, ale bolo super. Videli sme aj stopy sneznic a ticho zavideli. No a vetrisko na Skalnatej bol tiez super ;)

Knor

Ta tura nie je nijako extra zaujimava, ale opisal si ju perfektne. Takto pisane clanky mi sedia :-).
Chodenie na snezniciach (presnejsie s palickami na snezniciach, lebo som palicky nikdy nepouzival) som skusal na trase Zochova chata - Hubalova.
Teraz mam vlastne a "objavil som", ze nielen strme klesania, ale aj strme stupania su v novom snehu v snezniciach nanic (len ukusujes z mantinelu pred sebou ale nahor ani za svet). V snezniciach sa vynikajuco chodi po zasnezenych zvazniciach. Takze je dobre, ked tura ide zvacsa po nich.

Janovarga

na Kamennú bránu
, aspoň mám taký pocit, viedla kedysi značka. Preto aj tá tabuľa, ktorá tam vyzerá veľmi zaujímavo..

Vladimir Popluhar

Pekny clanok Pali, tiez som skusal sneznice na Zochovej - bolo to zaujimave. Akurat rozmyslam napisat clanok z druhej strany Homoly, len neviem, ci to teraz bude aktualne. :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma