Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Šance - Vrbovce - Skalica

Diskusná téma K článku: Šance - Vrbovce - Skalica

Biele Karpaty sú flyšové pohorie a ich hlavný hrebeň tvorí v dĺžke 80 km prirodzenú hranicu medzi Českou a Slovenskou republikou. Geologickú stavbu charakterizujú zvrásnené a tektonickými pohybmi rozlámané flyšové súvrstia zložené z pieskovcov a ílovcov. Geomorfologicky sa delia na deväť podcelkov. V septembri 2007 som sa vybral fotografovať hranicu v Žalostinskej a Javorinskej hornatine. Vegetáciu tu tvoria listnaté lesy zastúpené v nižších polohách dubovo-hrabovými a vo vyšších bukovými porastami. Dôležitým krajinným prvkom sú lúky, sady a pasienky, ktoré spolu s roztrúseným kopaničiarskym osídlením tvoria malebný prvok.

Pafi

Ahoj Miro,
objavil som tento Tvoj starší článok.
písmená FL na kameni znamenajú Franz Liechtenstein pamatky-vm.cz/…/jine.php?naze…

a OT možno bude súvisieť so Starou Turou (maď. Ótura), ale to ozaj len tipujem.

Boro

Marku,bývalé turistické trasy cez oboru boli zrušené a existuje len jedna priebežná trasa a to od Kněžských hor ( z červenej zn.) do hlavnej brány obory na obcou Radějov.trasa vedie obslužnou asfaltkou a je limitovaná čaom kladenia mláďat a na jeseň rujou a lovom. Najlepšie info nájdeš na radejov.cz$ret

Marek

Pres Radejovskou oboru vede znacena trasa? Na mapy.cz vyznacena neni, viz mapy.cz/#x=139987968@y=131554…
A jak je to s tim casovym omezenim - jedna se o zakaz vstupu v urcitem obdobi vymezenem daty, ci jen nektere hodiny behem dne?

Boro

Mohli to byť iniciálky majitelov revíru.

Wallendorfer

co znacia tie skratky F.L. a O.T.na tych starych hranicnych kamenoch? nahododou neviete?

Miroslav Svítek

Boro, uvedomil som si to pri čítaní Tvojho článku, no môj už bol poslaný na server. Na najnovšej mape je to však nakreslené a tak som vychádzal z tej informácie. Osobne som tam nebol, len som chcel upozorniť na zaujímavosť okolia. Ale vďaka za upozornenie aj pre druhých.

Boro

Miro, tá veterná elektráreň u Kuželova už neexistuje.Ale starý mlyn ano.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov