Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Radošovce – rozhľadňa Lipky – Kopčany

Diskusná téma K článku: Radošovce – rozhľadňa Lipky – Kopčany

Pátral som u pána Gúgla, či nejaké mne neznáme rozhľadne sa nachádzajú v bývalom Západoslovenskom kraji, aby som počas krátkych dní zimného času mal čo objavovať bez dlhého cestovania. Rozhľadne Lipovec a Hrajky sme navštívili ešte počas slnečnej jesene a na rozhľadňu Lipky nad Unínom som sa chystal aj s kamarátmi začiatkom februára. Kúpil som vlakové lístky, nachystal ruksak a ráno som sa zobudil s horúčkou 38,5 °C. Po týždňovej PN-ke som radšej nič neorganizoval a koncom februára som sa tam vybral sám.

Sona

Včera sme šli sčasti po Tvojich stopách, bahenný kúpeľ sme absolvovali tiež, ale inak sme sa pekne prešli. Čo sa týka rozhľadne, na bok rebríkov mohli veru prirobiť zábradlie, aj ja, čo nemám strach z výšok, som sa tu necítila komfortne.

Okruh začínal a končil v Uníne, cez Lipky po výhšad na Smrdáky a Senicu a späť cez Hoštecnú studničku a hradisko.

Rdbb

Začínajú budovať pešiu lávku cez rieku Moravu medzi SK Kopčanmi a CZ Mikulčicami:

myzahorie.sme.sk/…/lavka-ma-s…

Zač. leta som bol na pešo u kostolíka (aj s prehliadkou s výkladom, zanietený pán dorazil z obce napriek iste nemalej vzd. z obce, opak. vďaka i touto cestou) i žrebčína v Kopčanoch (obnova, i keď len čiastočná). Lávka smer Mikulčice by potešila.

Mivym

Dnes som si Sido akurát myslel na teba ,že sa ozveš až pôjdeš na Unín a pôjdeme spolu a ty si to už absolvoval sám. Oplatilo sa vybehnúť i na Zámčisko a z Viesky aj k Hoštecnej studienke je to po ceste naľavo od hájenky Pavlov, je to miesne pútne miesto s kvalitnou pitnou vodou.

Miroslav Svitek

Dzakomo vďaka, vidím, že do okolia Gbelov sa budem musieť vybrať na podrobnejší výskum. Aj keď si myslím, že tak skoro to postavené nebude. Ale zato už mám naplánovanú túru za sv.Vendelínmi. Nie nadarmo mi to FunTTomas nadhodil. Deň je už krásne dlhý a tak túlačky netradičnými trasami sa môžu začať!

Miroslav Svitek

Halosta,veď ja som napísal, že je to prvý, čo som videl. Človek je zvyklý na sv.Floriána, sv.Jána Nepomuckého. Rád som spoznal nového svätého a do Čárov ma turistika ešte nezaviedla, ale čo nebolo môže byť. Takže vďaka za typ.
Dzakomoo, nemyslel si vtáčiu pozorovateľňu na Adamovských rybníkoch? Lebo po inej rozhľadni v okolí Gbelov som pátral márne.

Halosta

Len tak pre zaujímavosť, na Záhorí tých sôch sv. Vendelína - patróna pastierov, viac, jedna je aj u nás v Čároch, mimochodom kúsok od Unína.

Miroslav Svitek

Vďaka za typ,zatiaľ p.google nič nevraví, ale už mám rozplánované tri víkendové vandre na Moravu, lebo tam toho je požehnane a rôzne typy. Takže ešte trošku slnka a snáď by sa hodil aj nejaký parťák, lebo minuloroční sa akosik nechytili na najodený háčik.

Dzakomoo

tá rozhľadňa vyzerá ako.. no Martin to dobre vystihol :) ale dobre vedieť že tam niečo také je, vďaka za popis.
Ináč Miro mám pre teba tip, keď si taký rozhľadňový typ. Neďaleko tebou popísanej trasy, na južnom okraji mestečka Gbely na kóte Ostrý vrch sa plánuje postaviť 14 metrová rozhľadňa. Ku mne sa táto info dostala koncom leta, tak možno už aj stojí.

Miroslav Svitek

V porovnaní s tým, aké rôznorodé rozhľadne stavajú na neďalekej Morave, naozaj nie je najkrajšia. Žiaľ Zámčisko je naozaj dosť osamelá hora a z nej kamkoľvek sa dá ísť len po asfaltke, alebo cez polia. Len nesmú byť blatové, lebo to potom nestojí za nič.

Knor

Ta fotka srny je perfektna, no rozhladna je dost skareda. V tom pocasi vypada ako komin krematoria.
Pozeram na mapu, volakedy davno som siel cez Zamcisko takmer kolmo na Tvoju trasu. Zo stanice na stanicu, co bolo zo Sajdikovich Humeniec do Holica. S vynimkou asfaltky do Dojcu a lesa okolo Zamciska som siel zvacsa polom.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma