Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Fenix HL23 – čelovka na jednu tužkovú batériu

Diskusná téma K článku: Fenix HL23 – čelovka na jednu tužkovú batériu

Základné parametre čelovky Fenix HL23 sú nízka hmotnosť, kompaktné rozmery, prevádzka na jednu tužkovú (AA) batériu a výkonná LED Cree XP-G2 R5, s ktorou má v najsilnejšom režime svetelný tok 150 lm a dosvieti 55 metrov. Výdrž je však primeraná výkonu a použitiu iba jednej batérie, a tak bude dobré so sebou nosiť aspoň jednu náhradnú.

Peter61

hehe, udavat "prazdnu" hmotnost (=bez baretky) je dobry odrb na vyhladavanie v išopoch podla hmotnosti. Vyradi tych poctivych blbcov, co udavaju hmotnost "nabitych" svietidiel .

RAE

Niekde dokonca udávajú 52g, čo je hmotnosť čisto tela čelovky bez popruhu bez batérie.

RAE

Neviem ako u veľkých čeloviek(4AA), ale v segmente malých je Fenix ďaleko pred Petzlom.

Lubo

Peter61
Specialne pre teba som pridal do faktov aj hmotnost s NiMH akumulatorom. Je to sice v texte ale niektori ludia si clanok neprecitaju a hned frflu, ze? :-)

Slavomirre

jedna otázka:
neskúšal si, či to čudo drží na hlave aj pri behu?

Bdel

mam Fenix HL 50 a som maximalne spokojny. Mal som rozne celovky - 3xBDEL, 2x Petzl, 2x Led lenser a kazda po case odisla. Bud pokazeny kabel, zlomena aretacia sklonu, HL 50 je konecne bombensicher und idiotenfest celovka.

RAE

slavomirre: pri behu žiaden problém, dokonca drží nastavený sklon aj mimo aretačného rozsahu 60°

Luboš

Odporúčam Túto čelovku. Používam ju v jaskyni. Pomer výkonu, spoľahlivosti, ceny a kvality prevedenia je neprekonateľná.
Petzl sa bohužiaľ nevyrovná cenovou hladinou, čo rozhoduje.

Peter61

Ad 10:05 Lubo

  • pocuvaj ty subnivalny endemit, v clanku som to čýtal, ale napr. v tom eshope vo Faktoch to tam nema.
    A ked uz sme detajlisťy :
    tych 100 g to je s nabitou, alebo nenabitou baterkou ?

10:30 bdel
preceda, pls nemiesaj Led Lenser pomedzi slusne celovky !

PaliT

LED Lenser je síce na h**** čelovka, ale jej zvyšky som montoval ako svietidlo na bicykeľ. Šoféri v protismere protestujú.
U mňa to istí ten Petzl. Aj keď ma zaujal tento článok, kým sa nám v domácnosti všetky tie pecle pokazia, už to asi nebude aktuálne.

Bdel

onehdá /6 rokov dozadu/ bola H7 vykonovo asi top z cenovo dostupnych celoviek. Topil som s nou ladovec pod Breithornom. Optika tiez na dobrej urovni, akurat tie kable, kontakty, nastavenie sklonu.. vlastne vsetko okrem svietenia bolo naprd.

Rc1

peter61 palit v com je led lenser na ***** nemam s nou skusenosti, nikdy som od nich nic nemal, ale uvazoval som o nej. dajte nejake fakty ci skusenosti, nech mam lahsi vyber :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k článku: Tri Vody Prechádzal som okolo 1.5.2024, oddychoval a skrýval som sa tu pred silným slnkom. Prístrešok je pekný, na spanie len v núdzi, ale pred dažďom by mal ochrániť do …

nová téma