Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Fenix HL23 – čelovka na jednu tužkovú batériu

Diskusná téma K článku: Fenix HL23 – čelovka na jednu tužkovú batériu

Základné parametre čelovky Fenix HL23 sú nízka hmotnosť, kompaktné rozmery, prevádzka na jednu tužkovú (AA) batériu a výkonná LED Cree XP-G2 R5, s ktorou má v najsilnejšom režime svetelný tok 150 lm a dosvieti 55 metrov. Výdrž je však primeraná výkonu a použitiu iba jednej batérie, a tak bude dobré so sebou nosiť aspoň jednu náhradnú.

Peter61

Lubo, este pre Paliho by sme tie Mpixele mali doplnit !

Lubo

Roky pouzivam Black Diamond Spot na bezne veci a ked treba viac svietit tak Silva X-Trail. Ani jedna ma nesklamala. Rovnako dobre skusenosti z hladiska zivotnosti som mal so Streamlight celovkami, no malu som stratil a velka je prilis velka :-).

Teraz nejaky cas fungujem s LedLenser SEO 7R a v porovnani s Tikka R+ som s tym ovela viac spokojny. Kedze tam nie su kable, tak to hadam nepovoli ako pisal PaliT. Uzivatelsky komfort ovela lepsi ako Petzl. Tiez nabija cez USB a pre zmenu regulacie nepotrebuje pripajat k pocitacu. Ovela lepsia optika aj ovladanie. Vykonovo porovnatelna s RXP.

Peter61

16:48 Lubo :
OK, tiez nazor. Nemal som ju v ruke.

  • co dalsie si mal ?
  • ako dlho pouzivas jednu celovku ?
  • ten komentar je iba vzhladom na to, co si pouzival, alebo aj na to, co si testoval ?

Pytam sa kvoli tomu, ze pre mna je najdolezitejsia spolahlivost. Uz som aj davnejsie napisal : na ...u je mi supercelovka, ktora zdochne ako vcera popiasl 15:38 PaliT. Radsej svieti menje, ale je spolahliva.
za tych 25 r. je Tikka RXP mojou 5. celovkou, pricom Petzl Zoom predal, Lucido T61 sa rozpadla, ale zgumickovana svieti, L H7 chicpla 2.x po oprave kabla.
Neratam do poctu zalozne Zipky, ktora donedavna plnili v nasej domacnosti fciu
E+Lite .
petzl.com/…/404BG.jpg

Mrk

Mam otazocku k cislam o svetelnom toku. Chapem, ze cisla sa jednoducho porovnavaju, ale neviem si predstavit svetelny o akejkolvek hodnote. Preto by ma zaujimalo, na ake cinnosti su pouzitelne jednotlive urovne svetelneho toku. Zaujimaju ma pochopitelne standardne turisticke cinnosti - nocny pochod v lese, citanie mapy, dolovanie papierovych vreckoviek zo spodku rupsaku, hladanie stratenej nausnice vo vysokej trave :-) Resp. co sa pri danej urovni este da robit a co uz nie.

Janko28

Mám asi tři roky Fenix HL21 (předchůdce této) a osvědčila se v jeskyních, při nočních pochodech, kdy stačí jet na nejslabší, případně střední režim, 2 týdny tomu mi při zimním nočním přechodu vydržela jedna baterka od 7 večer do 3 do rána.

Phalike

Celkom sa mi tato jednotuzkova sranda pozdava, jednu baterku navyse si do lekarnicky pribalim a vyzera ze to aj nieco znesie. Ale vdaka aj za rozprudenie diskusie, dodnes som netusil ze je tolko celoviek na trhu s tolkymi roznymi hmotnostami, a aj ta T_RXP vyzera fajn, celovka fotak a blesk dokopy, len neviem sa docitat kolko to ma megapixelov :)

Lubo

Vacsi sunt ako TIKKA R+ (nizsi model od RXP) som zatial nemal. Tazke, slaba vydrz, nahovno svetelna stopa, slovo optika ani nevyslovit. Proste tragedia.

Peter61

Bdel, ved preto, ze tak perfektne svietila oproti Peclom som si ju kupil aj ja. Vtedy fakt Pali Petzl v svteitivosti zaostaval.
kabel mi odisiel na Stuedlhuette pre vyslapom na GrGlo. ( oni to uz opravili a robia tie kable lepsie, ale ... ako sa hovori o jednom sovietskom dzudistovi : raz kagebak, navzdy kagebak)
S Petzlom sa mi to nikdy nestalo a teraz som si z nostalgie na svoju prvu Petzl Duo objednal nove popruhy.
Dokaz, ze Petzlu verim, je moja nova TIKKA® RXP, 115 g, coral( nabija sa prepytujem cez USB !)

PaliT

bdel to už presne opísal. Svietenie super. Plasty ako sušené lajno. Výstupky a aretácie dovi-dopo. Ledlenser už otvtedy šancu nedostal.

Rc1

peter61 palit v com je led lenser na ***** nemam s nou skusenosti, nikdy som od nich nic nemal, ale uvazoval som o nej. dajte nejake fakty ci skusenosti, nech mam lahsi vyber :-)

Bdel

onehdá /6 rokov dozadu/ bola H7 vykonovo asi top z cenovo dostupnych celoviek. Topil som s nou ladovec pod Breithornom. Optika tiez na dobrej urovni, akurat tie kable, kontakty, nastavenie sklonu.. vlastne vsetko okrem svietenia bolo naprd.

PaliT

LED Lenser je síce na h**** čelovka, ale jej zvyšky som montoval ako svietidlo na bicykeľ. Šoféri v protismere protestujú.
U mňa to istí ten Petzl. Aj keď ma zaujal tento článok, kým sa nám v domácnosti všetky tie pecle pokazia, už to asi nebude aktuálne.

Peter61

Ad 10:05 Lubo

  • pocuvaj ty subnivalny endemit, v clanku som to čýtal, ale napr. v tom eshope vo Faktoch to tam nema.
    A ked uz sme detajlisťy :
    tych 100 g to je s nabitou, alebo nenabitou baterkou ?

10:30 bdel
preceda, pls nemiesaj Led Lenser pomedzi slusne celovky !

Luboš

Odporúčam Túto čelovku. Používam ju v jaskyni. Pomer výkonu, spoľahlivosti, ceny a kvality prevedenia je neprekonateľná.
Petzl sa bohužiaľ nevyrovná cenovou hladinou, čo rozhoduje.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma