Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Výstup na Schneeberg cez Breite Ries

Diskusná téma K článku: Výstup na Schneeberg cez Breite Ries

Necelé dve hodiny jazdy autom sa kráľovsky vypína najvyššia hora Dolného Rakúska – Schneeberg. Schneeberg je horským masívom s najvyšším vrcholom Klosterwappen, ktorý je súčasne najvýchodnejšou aj najsevernejšou alpskou dvojtisícovkou a za dobrého počasia je ho možné vidieť ako prízrak na obzore aj z okolia Bratislavy. Práve tu sme začali náš sobotný výstup na vrchol samotného „Snežného kopca“.

Jostran

Vo videu uvedenom nižšie z tejto akcie časy nájdeš (hore 1+3 hod.). Minimálne jeden člen bol po fláme a filmovanie tiež zaberie čas. Tak Ti z toho vyjdú skôr časy "pre starších" ako som ja. Zdržali sme sa ešte hodinku na chate. Časy dosť záležia aj od snehových podmienok. Nebol problém v žľabe pri balvanoch zapadnúť aj po rozkrok.

PaľoL

Mňa by zaujmali časy, koľko Vám to trvalo. Máme v pláne tam ísť, ale tu na hikingu akosi ľudia do takýchto článkov nepíšu veľmi časy.

Jostran

Mal som možnosť vyšťaviť či zúčastniť sa pri tejto akcii. Tá vypálená Rakúska vlajka skončila na mojej lebke. Autorku nájdete v akcii na videu z akcie youtu.be/6TcrafNKxaM (nie cez Mob.Int.). Na zaväzovaní cicušiek odporúčam ešte popracovať.

Milano

Pekne si to napísala, Schneeberg je skrátka srdcovka, chodíme naňho od roku 2009 a už sme boli v každom ročnom období a vždy nás to tam niečím osloví. Akurát, že my chodíme hore strmou cestou a dole tou miernejšou. Naša trasa: wandermap.net/…/2367809-schne…

ZAMA

Pekny clanok Katka, len tak dalej :-)
Tesim sa na dalsiu spolocnu turu. Majo

Katja3

Áno zdenči, práve tvoj článok sme si čítali, aby sme vedeli do čoho ideme ;)

Peter61

Pali:
podla Ivana Baja : dalsi vyznamny prvovystup !

PaliT

Pripomenulo mi to podobnú akciu tesne po páde železnej opony. S kamošom sme vyrazili pod horu bez máp, len tak "na ciťáka" a zaparkovali sme autíčko v poslednej dedine. Potom sme prešli lesom a vystúpali hore cez Breite Ries. Len hore sme sa trochu sekli a kúštik sme liezli kombinovaným terénom. Cestou naspäť na nás pozerali zo záchranárskeho vrtuľníka, kým sme neprešli najstrmšiu časť, potom zakývali a odleteli.
Vďaka za pripomenutie :)

Knor

Tuto nedelu som bol na opacnej strane od Edelweisshutte - od Durre Wand az po Durre Leiten. Zda sa, ze na Schneebergu je stale dost snehu. Na parkovisku bolo dost ludi so skialpami. A ten zostup na parkovisko je po zltej znacke uplne nevychodeny pokryty snehom, je to tam fest strme. (Mozno je lepsie schadzat zjazdovkou.)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov