Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Velké Pavlovice – Hustopeče

Diskusná téma K článku: Velké Pavlovice – Hustopeče

Zimné plánovanie sa príchodom jari dostalo do fázy uskutočňovania. Ako prvú rozhľadňovú túru na Morave v roku 2015 som si naplánoval výlet po rozhľadniach v okolí Velkých Pavlovic. Keďže nikto z minuloročných parťákov neprejavil záujem ísť to ako dvojdňovku, rozhodol som sa vyraziť sám. Napokon sa počas veľkonočného pobytu v Lille na mňa nakontaktoval bývalý parťák Mivy a dohodli sme sa na spoločnej jednodňovej túre po mojom návrate z Francúzska. Vlakom som ráno pred ôsmou dorazil do Skalice a spolu sme autom zamierili do Velkých Pavlovic.

Pocestna07

Ano, ano - súhlasím s tebou, Miro. Je to to isté ako pre nás z druhej strany hranice objavovať zákutia (i mimo značiek) Malých Karpát. A ešte jeden tip - "poschodové vinné sklepy" vo Vrbici. A za návštevu stoja i blízké Čejkovice (templářské sklepy, Sonnentor ...) - jednoducho krásny kraj )

Miroslav Svitek

Tie farebné domčeky som fotil a videl z rozhľadne. Neviem, či by som chcel v takých bývať. Mne teda aspoň z tej diaľky pripadali hodne divoké.
Výraz jednodielny rotačný hyperboloid vo mne vzbudzuje hrôzu z hodín rysovania, ktoré nám chemikom moc nechutnalo.Rozhľadne v okolí Zaječí sú už naplánované, ostatne včera z vlaku sme obdivovali aj tú v Starom Měste a Floriánku. Ojój Morava toho ponúka a je to z BA dojazdné aj na jednodňovky.

Pocestna07

Moc dobre to tam poznám, bývam neďaleko. Možem ešte doporučiť kopčeky pri Popiciach - pouzdřanská step, kde skoro na jar kvitnú chránené poniklece a žlté hlaváčiky. Začiatkom mája tam zas možete nájsť medom voňajúce katrány. Hlaváčiky a poniklece nájdete tiež i nad Kurdějovom, na Kamennom vrchu. Tá, v článku spomínaná, obec sa totiž menuje Kurdějov (nie Kurděje). No a v Zaječí majů tiež 2 rozhľadne a výborné vína, nielen na Přítlucké hoře, ale i v miestnom informačnom centre. Takže nielen peši, ale i na bicykli je fajn poznávať tento kraj :)

MisoB

Trasa by mala byt opravena - este si ju skontroluje autor.

MisoB

Martin, bude nejaky problem s tou konkretnou trasou... pozrieme co je vo veci.

Knor

:-) To nie je mikado, ale jednodielny rotacny hyperboloid. (Inak vystuz kominov jadrovych elektrarni.)
Nadherna oblast. Na mape ma zaujalo okrem rozhladni mnozstvo rezervacii aj kulturnych pamiatok. Tento flak nemam pokryty mapami, preto som tu este nebol. Zacina to byt priorita na prelom zima/jar o rok. Tolko atrakcii pokope sa inde len tazko hlada.

Knor

Zdravim, pozrel som si obrazky vydarenych rozhladni a siel som si kuknut trasu na mape, no dostal som hlasku ze moj prehliadac nepodporuje plnu funkcnost a nezobrazilo sa mi nic. Pritom este trasu z 29.4. vidim pekne. Nedala by sa ta sucasna trasa zjednodusit, aby si clovek nemusel kazdu chvilu preinstalovavat softwer?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum