Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Výstup na Malý Ľadový a Ľadový štít

Knor

Pekne, len ste mohli trochu presnejsie popisat trasu. Volakedy davno som bol na Ladovom stite zo sedielka, len som medzi stitmi podliezal ten hreben ovela nizsie, az cez travy. Naspat rovnakou trasou. Myslim, ze aby sa tam nechodilo stadovito, oplatilo by sa trasu provizorne vyznacit (cervene puntiky?). Zo sedielka na Maly Ladovy stit boli kde-tu muzici, viaceri vsak (zrejme vodcami) rozkopani.

Tarazed

Super! Krasna tura :) Uz aby bolo leto, si mi chute narobil :D

Vrana

Fajne. Niekto by povedal, ze nuda, ale nie je to tak, je to pekny vystup. Skoda, ze ste to nadali priamo po hrebeni. Je to vzdusnejsie, krajsie a vsetko by bolo v sulade s kostolnym poriadkom.

a nabuduce pribalte jeden utocny batoztek pre kamaratku, nech sa nemusi vlacit s prazdnym vrecom :-)

MisoM

hehe, no hej, ked to pojdeme na buduce tak pojdeme hrebenom, keby sme tam boli vtedy sami dvaja asi by sme to tiez dali rovno hrebenom, vypadal velmi pekne.

MisoM

no clanok nie je zrovna sprievodca aby sa tam davali puntiky, to by bolo treba aj tak inak nafotit keby to malo byt ako sprievodca, ale tak zase nebolo to take ze yb sa cesta nedala najst

Peter61

@tarazed :
ak mas macky, cakan a OeAV, mozes to dat po hrebeni aj hned

Knor

Peto,
Cca podla takych bodiek som aj siel. No ako pisem, az k trave, zatial co v clanku zjavne nezbehli az tak hlboko. :-) To uz lepsie ako tieto zlte bodky by bol vystup z GPS.

Ale mam otazku - nie je tato VHT tura lahsia opacnym smerm? Teda hore rampou a tym konom a dolu zbehnut do Sedielka z Maleho Ladoveho stitu.

Peter61

martin:
Priamo porovnat neviem, ale moze byt.
Zo Sedielka na Ľadový š. som siel iba raz, hrebenom. Je to troska krajsie a vyzivnejsie, ako opacne , teda od Zadného ĽŠ a v zostupe do Suchého žľ.
HV vodia 2-3 od ZĽŠ ku Sdeielku , opačne som videl tusim 1.

Vrana

Nooo asi takto. Klucova pasaz hrebena Ladovy stitov nie je IMHO Ladovy kon ale hreben Ladova strbina - Ladovy Stit. Zostup po tomto hrebeni je dost tazky, preto je ho lepsie ist hore. Su tam nejake kramle a oka na preistenie.

Pred turou si hlavne treba ujasnit co vlastne chcem ist:

  1. pure hrebenovka. potom je lepsi smer Sedielko - Ladova Priehyba, lano nutne.

  2. normalka s podidenim hrebena (tak ako isli chalani v clanku). Lahsi je opacny smer Ladova Priehyba - Sedielko. S tym ze na Ladovu Priehybu nejde turisticky chodnik a teda lahsie sa stvera hore ako ide dole.

  3. len Ladovy a nezaujima ma kon (mam z toho strach), potom Sedielko - Ladovy (ako v clanku) a rovnakou trasou naspat.

Merhorn

Pre mna idealne napisany clanok. Informativny, viem si predstavit zhruba ako to tam vyzera a zaroven aj aku ste mali atmosferu.

Knor

Michal a Peto, vdaka. Volakedy by som sa siel pozriet na toho kona. Teda to pojdem naopak. Z Ladoveho stitu do Sedielka to uz +-poznam.

Vrana

Niet zaco. Treba ist, nebyva tam tak "dusno" ako na Gerlachu alebo Lomnicaku.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum