Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Prechod (ne)známym Vihorlatom

Diskusná téma K článku: Prechod (ne)známym Vihorlatom

Vihorlatské vrchy a v nich Sninský kameň a Morské oko, to sú pojmy medzi turistami. Nie som výnimkou, preto som rovnako plánoval navštíviť tieto miesta, ale čakal som na správnu chvíľu. Síce neprichádzala, ale aspoň som mohol zahrnúť do svojej cesty aj novoobjavený prechod cez vojenské pásmo Valaškovce, takže čakanie sa oplatilo.

Ade.e

Tak to bola dobra prihoda s tym kamaratom. :D Asi viac nezabudne na Vihorlat :D

Knor

Na tych Morskych okach som este nebol. Mozno sa niekedy zadari.
Trasu cez Kyjov som siel pred rokmi naopak, este ked nebola vyznacena. Siel som z rubane na ruban. Vzdy som si vyhliadol na ktoru chcem prist, vytycil som si azimut a siel som :-).
Par rokov predo mnou to presiel kamarat z DDR. Lenze on si neprozretelne postavil stan na luke. Rano ho zobudili vojaci na tankoch a autom ho odlifrovali mimo vojenskeho obvodu, samozrejme uplne opacnym smerom ako chcel ist.

Ade.e

Vdaka za typ a vysvetlenie. Uz to na mape vidim, mozem tam zajst, ked tadial opat pojdem.

Robo...HE

Ked pojdes zo sedla Rozdiel smerom na Sninsky kamen, tak hned za Motrogonom je vyrazny chodnik odbocujuci vlavo na Hypkanu a dalej na Kotlik. Ak by Ti pomohol gps zaznam napis tu a ja Ti ho poslem ...

Martinkrivda

hybkana a kotlik su pod motrogonom na severnej strane, mimo znacenych tras, vedie tam celkom dobre preslapany chodnik, asi v strede medzi sedlom jedlinka a sedlom rozdiel odbocit vpravo - ak sa ide od jedlinky; postavka je potom nizsie pod kotlikom asi 10 minut chodze

Ade.e

Vdaka :)
Kotlik to je na trase z Kamienky na Vihorlat? Tu este planujem do Bystrej a este dalej. :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum